Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 336. SUA trimit în Ucraina 31 de tancuri M1 Abrams | Decizia, oficializată după ce Germania a anunțat că trimite Kievului tancuri Leopard 2

Război în Ucraina, ziua 336. SUA trimit în Ucraina 31 de tancuri M1 Abrams | Decizia, oficializată după ce Germania a anunțat că trimite Kievului tancuri Leopard 2

Redacția Antena 3 CNN
17 minute de citit Publicat la 19:57 25 Ian 2023 Modificat la 00:36 26 Ian 2023

Cele mai importante evenimente din ultimele ore:  

  • Joe Biden anunță că SUA trimit tancuri Abrams în Ucraina
  • După tancurile Leopard 2, Kievul cere aliaților avioane de luptă
  • Tancurile din Germania pentru Ucraina, operaționale abia peste trei luni
  • Radu Tudor: "Prin decizia de astăzi, Germania se scutură de acuzațiile privind jocurile necurate cu Rusia"
  • Propagandistul rus Soloviov, în criză de nervi după decizia de a trimite în Ucraina tancuri Leopard 2
  • Kremlinul, reacție furibundă la decizia Occidentului de a dota Ucraina cu tancuri Leopard și Abrams
  • Trageri de luptă în România, cu participarea a peste 600 de militari NATO
  • Germania a cedat și a aprobat trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina 
  • Rusia a purtat primele discuții cu UEFA și este posibil să piardă organizarea Supercupei Europei
  • O navă rusească cu rachete hipersonice a făcut teste în Atlantic
  • Vladimir Putin: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc
  • Opoziţia din Germania avertizează asupra consecinţelor livrării de tancuri Ucrainei
  • Posibil complot eșuat pentru uciderea lui Vladimir Putin, în ajun de Crăciun
  • Germania va trimite un număr redus de tancuri în Ucraina
  • Parlamentul Germaniei dezbate trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina
  • Turcia amână pe termen nedeterminat extinderea NATO cu Suedia și Finlanda

Update 23:50 "Lista de dorințe” a Ucrainei privind armele furnizate de Occident include avioane de luptă, a declarat miercuri ministrul Apărării Oleksii Reznikov pentru CNN.

Acum Ucraina va face eforturi pentru a primit avioane de luptă occidentale de a patra generație, cum ar fi F-16, a declarat miercuri un consilier al ministrului ucrainean al apărării, potrivit Reuters.

Rezvinkov a spus că prioritatea guvernului său sunt sistemele de apărare antiaeriană, astfel încât să poată împiedica Rusia să efectueze atacuri aeriene și cu rachete.

"Trebuie să ne apărăm cerul. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, trebuie să obținem mai multe vehicule înarmate, tancuri, sisteme de artilerie, UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) etc. Avem oameni, dar avem nevoie de arme”, a spus el.

Reznikov a spus, citându-l pe Winston Churchill, : "Dă-ne instrumente, vom termina treaba”.

"Următorul mare obstacol vor fi acum avioanele de luptă, dacă le obținem, avantajele pe câmpul de luptă vor fi imense. Nu sunt doar F-16 (avioane de luptă multirol din SUA): a patra generație de avioane, asta ne dorim”, a declarat Iurii Sak, consilier al ministrului Apărării Oleksii Reznikov.

Update 22:00 John Kirby, purtătorul de cuvânt al consiliului de securitate al SUA, a vorbit despre un posibil atac la adresa ţărilor de pe Flancul estic şi despre ce face Statele Unite ale Americii în condițiile în care o țară NATO ar fi atacată. Răspunsul său a fost ferm, acesta a menționat articolul cinci, potrivit căruia, dacă o țară aliată este atacată, atunci vor reacționa foarte dur.

Purtătorul de cuvânt al consiliului de securitate al SUA, John Kirby, a declarat ferm că potrivit Articolului cinci, dacă o țară membră NATO este atacată, atunci se va reacționa foarte dur.

"Discuțiile cu partenerii noștri europeni au culminat cu decizia președintelui Biden de a trimite tancuri Abrams. El a vorbit cu omologii din Marea Britanie, Franța, Germania și Italia. Toți acești lideri sunt concentrați pe a face tot ceea ce se poate pentru a ajuta Ucraina", a declarat John Kirby.

Întrebat dacă în cazul în care Moscova alege o escaladare majoră și decide să atace o țară NATO, fie Polonia sau țările baltice, ar avea suficiente trupe în regiune să răspundă imediat, acesta a declarat că "tot ceea ce pot să vă spun, este că nu avem niciun indiciu că Putin ar lovi teritoriile NATO, iar președintele Biden a spus încă de la începutul acestui conflict că luăm articolul cinci din tratatul NATO foarte în serios", a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit articolului cinci, atacul unei țari membre NATO este un atac la adresa tuturor membrilor.

"Luăm atât de în serios, încât Biden a ordonat ca peste 20.000 de trupe militare să ajungă pe teritoriul european. Acest număr va rămâne și în viitorul apropiat. Noi avem încredere că avem energia și puterea umană pentru a respecta angajamentele care reies din Articolul cinci, a mai precizat John Kirby.

Update 20:40 Oameni care au lucrat cu puternicul serviciu de securitate rus FSB îşi riscă viețile pentru a da informații Ucrainei și aliaților săi din Occident.

Potrivit acestor oameni, există la Kremlin mulți oficiali care nu sunt de acord cu invadarea Ucrainei de către Rusia.

Maria Dmitrieva a fost medic în cadrul FSB.

"Am adus fotografii, înregistrări audio și video care confirmă faptul că majoritatea armatei ruse este împotriva unora dintre politicile actualilor lideri. Riscând, am reușit să îmi introduc telefonul în clădirea FSB de două ori și am reușit să fac câteva înregistrări", povestește ea într-un reportaj realizat de jurnalista CNN Melissa Bell.

De asemenea, Dmitrieva a adus înregistrări ale unor conversații cu oficiali de rang înalt pentru a le înmâna serviciilor secrete franceze. O monedă de schimb pentru azilul politic.

Dmitrieva face parte dintre rușii din mașinăria de război clasic sau hibrid a lui Putin care au ales să fugă din țară și să refugieze în Europa.

Acești oameni - de la soldați la mercenari Wagner și angajați FSB - sunt atât de mulți, încât președintele rus s-a văzut constrâns, în decembrie anul, să recunoască ceea ce el a numit fenomenul trădătorilor, spionilor și sabotorilor.

Putin a promis că-i va pedepsi.

Update 19:27 Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, de la Casa Albă, trimiterea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina.

Biden a vorbit cu liderii din Germania, Marea Britanie, Italia și Franț înainte de anunțarea noului sprijin militar pentru Ucraina, transmite CNN.

"La recomandarea secretarului Apărări, Lloyd Austin, SUA anunță că vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina. Vorbim despre cele mai eficiente tancuri din lume, dificil de întreținut și operat.

Vom oferi Ucrainei și părțile componente necesare în vederea mentenanței acestor tancuri. Vom începe să instruim militari ucraineni pentru a opera aceste tancuri și ne vom asigura că sunt complet pregătiți să le utilizeze. Contribuției americane i se va alătura o contribuție a celorlalte națiuni, ce va fi anunțată în săptămânile următoare.

Îi sunt recunoscător Germaniei și cancelarului german Scholz pentru trimiterea de tancuri Leopard Ucrainei și, de asemenea, aliaților europeni, care intenționează să trimită două batalioane de tancuri Ucrainei", a declarat liderul de la Casa Albă.

Update 17:30 Ministrul ucrainean de Externe a declarat că următorul obiectiv al Ucrainei, după acordul pe livrarea de tancuri germane Leopard 2, este obținerea de avioane de luptă de la aliații occidentali.

"Am avut o discuție prin telefon cu ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau și am mulțumit Poloniei, ca primă țară care a anunțat public livrarea de tancuri Leopard 2, contribuind astfel în mod crucial ca crearea 'coaliției tancurilor' (pentru Ucraina, n.r.). Avem noi sarcini în fața noastră: avioane de luptă occidentale, sancțiuni, implementarea Formulei de Pace", a scris pe Twitter Dmitro Kuleba (foto).

După anunțul făcut miercuri de cancelarul Olaf Scholz, președintele american Joe Biden era așteptat să confirme oficial, miercuri seară (după fusul orar al României), trimiterea de tancuri Abrams în Ucraina.

Kievul a solicitat insistent tancuri și alte livrări de armament greu, în contextul în care Ucraina și aliații săi suspectează că Rusia intenționează o reluare pe scară largă a ofensivei terestre.

Update 16:30 Germania face "ceea ce este necesar" pentru a susține Ucraina, prin autorizarea livrării de tancuri Leopard 2, dar dorește să împiedice o "escaladare către un război între Rusia și NATO".

Declarația a fost făcută, miercuri, de cancelarul german Olaf Scholz.

"Vom continua să urmăm acest principiu în viitor, fiind singurul principiu care garantează securitatea Europei şi a Germaniei într-o situație atât de periculoasă", a spus cancelarul în Bundestag, după ce guvernul său a aprobat transferul a 14 tancuri Leopard 2 către Ucraina şi a anunțat că autorizează alte state să ofere acestei țări tancuri de același tip.

Scholz a insistat însă că nu intră în discuție o intervenție aeriană sau terestră a Germaniei şi a NATO în Ucraina.

Potrivit ministrului german al apărării, Boris Pistorius, cele 14 tancuri pe care Germania le transferă Kievului într-o primă etapă vor fi operaționale abia peste aproximativ trei luni, însă instruirea militarilor ucraineni pentru folosirea lor şi stabilirea rutelor de livrare vor începe rapid.

Update 15:30 Aliații occidentali au salutat decizia anunțată miecuri de Germania, de a trimite și de a autoriza trimiterea de către terțe state a tancurilor Leopard 2 în Ucraina.

"Decizia Germaniei este puțin întârziată, dar, vorba românului, mai bine mai târziu decât niciodată. Cert este că în momentul de față se întrunesc condițiile ca mai multe state membre NATO să ofere aproape 100 de tancuri Leopard doi Ucrainei.

Acestea reprezintă jumătate din necesarul solicitat de generalul Valeri Zalujnîi, comandantul forțelor armate ucrainene, pentru a respinge o nouă ofensivă a invadatorilor ruși, cel puțin pentru teritoriile din est.

Nu poate fi vorba de o participare (a Germaniei) la război. Este vorba de un ajutor militar dat Ucrainei, o țară care este invadată de Rusia și care trebuie să obțină cea mai justă pace prin alungarea de pe teritoriul său a invadatorilor ruși.

Din punctul acesta de vedere, Germania nu are a se teme. E adevărat, e o decizie care stârnește, un pic, sensibilității istorice, în legătură cu furnizarea de armament german.

După al Doilea Război Mondial, Germania a păstrat cu sfințenie principiul neimplicării în tot felul de tensiuni și conflicte militare. (Acum) nu o face cu trupe, nu este o țară cobeligerantă, ci pur și simplu oferă un sprijin militar, așa cum fac Statele Unite, Finlanda, Norvegia, Spania, Polonia și alte țări membre NATO.

Nu în ultimul rând, cred că Germania, cumva, se scutură acum de acuzațiile privind jocurile necurate pe care le-a făcut cu Rusia în plan economic de-a lungul timpului", a spus la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.

Update 14:30 Propaganda Moscovei a reacționat furibund după ce informațiile din presa occidentală au arătat că Germania și-a depășit ezitările și a decis să trimită în Ucraina tancuri Leopard 2, autorizând, în același timp, alte națiuni să transfere Kievului acest tip de armament.

Realizatorul TV Vladimir Soloviov - considerat la Moscova drept propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin - a avut o izbucnire de furie în direct.

"Cred că este timpul să transmitem un mesaj clar și răspicat, că noi considerăm Germania o parte a conflictului și că apariția tancurilor germane în Ucraina ne va face să considerăm, în cele din urmă, teritoriul german și bazele sale militare drept ținte legitime. NATO vrea să lupte în acest mod viclean, pretinzând că nu se luptă. În visele voastre!

Iar Pistorius (ministrul german al Apărării, n.r.) va rămâne în istorie drept un cretin care a dus Germania într-o zonă a distrugerii directe. Și (cancelarul) Scholz, la fel. Și (ministrul de Externe german) Baerbock la fel.

Poporul german va afla ce lideri neonaziști a crescut și adus la putere! Aceasta este părerea mea (...) Noi suntem agresorul? Voi ați hrănit regimul nazist ucrainean timp de 8 ani, nemernicilor (...) În ce pozați acum? Farisei europeni, nemernici naziști", a strigat Soloviov în timpul emisiei la televiziunea rusă.

Update 13:30 Un exercițiu militar amplu, la care participă și tancurile franceze Leclerc, are loc în poligonul de la Sârdan, din județul Galați.

"Aproximativ 600 de militari francezi și 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România, cu Franța ca națiune-cadru (...) vor desfășura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă 'EAGLE MEDA 23', la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, județul Galați", a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit sursei citate, scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă pentru capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, operațiune desfășurată pe Flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice.

"În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc", menționează MApN.

Update 13:00 Kremlinul a reacționat energic la știrea difuzată pe surse și care spune că SUA își vor oficializa intenția de a trimite tancuri Abrams în Ucraina.

Este o mișcare sincronizată a aliaților: după mai multe săptămâni de negocieri, Germania a confirmat, miercuri, că aprobă trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Germania însăși ar urma să trimită mai multe astfel de tancuri Kievului, potrivit informațiilor publicate de analistul militar Radu Tudor pe blogul său.

SUA, la rândul lor, urmează să facă în această săptămână anunțul referitor la tancurile americane Abrams M1.

Anterior, Marea Britanie a comunicat că va livra Ucrainei tancuri Challenger.

"Dacă tancurile Abrams sunt livrate Ucrainei, acestea vor fi nimicite în flăcări ca toate celelalte, iar costul lor va fi o povară pentru contribuabilii europeni", a spus, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Sunt convins că mulți experți înțeleg, la rândul lor, absurditatea acestei idei. Acest plan este un eșec în ceea ce privește aspectele  tehnice", a adăugat el.

Update 12:30 Germania și-a dat acordul pentru trimiterea de tancuri Leopard 2 în Germania, transmite Antena 3 CNN.

Germania a cedat și a aprobat trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina 

Analistul militar Radu Tudor scrie pe blogul său că acesta este semnalul așteptat de alte state occidentale, care dispun de astfel de tancuri și intenționează să le trimită Kievului.

"Cancelarul Germaniei, Olaf Scholtz, va anunța astăzi, în Bundestag, acordul țării sale pentru transferul de tancuri Leopard 2 în Ucraina. Transferul va fi făcut atât de către Germania, cât și de către alte țări care dețin acest tip de tanc și aveau nevoie de acordul țării producătoare.

Potrivit informațiilor militare occidentale, Ucraina va primi într-o primă fază în jur de 100 de tancuri occidentale. SUA vor anunța, cel mai probabil, astăzi intenția de a trimite 30 tancuri M1 Abrams în Ucraina", menționează Radu Tudor.

Update 12:00 Federația Rusă de Fotbal (RFU) a purtat primele discuții cu UEFA pentru a pune capăt excluderii sale din fotbalul european, deși se pare că speranțele sale de revenire sunt puțin probabile din cauza războiului din Ucraina, iar țara va fi privată de organizarea a încă unui meci important.

Rusia a luat în considerare posibilitatea de a-și transfera afilierea la Confederația Asiatică de Fotbal, dar această propunere a fost abandonată, iar în schimb a urmărit crearea unui grup de lucru pentru a discuta despre revenirea în competițiile UEFA.

A avut loc o primă întâlnire între oficialii RFU și UEFA, iar luna viitoare sunt planificate alte discuții.

"Întâlnirea de lucru dintre RFU și UEFA s-a încheiat", a declarat agenția oficială de știri de stat rusă TASS, citată de RFU.

"Subiectul principal a fost necesitatea de a readuce echipele și cluburile rusești în competițiile internaționale. Părțile au căzut de acord asupra procedurii de interacțiune ulterioară și au convenit să continue contactele.

"Următoarea întâlnire față în față cu participarea reprezentanților RFU și UEFA va avea loc în februarie."

Potrivit TASS, RFU a fost reprezentată de secretarul său general Maxim Mitrofanov și de vicepreședintele Alexander Alaev, în timp ce UEFA nu a dezvăluit oficialii care au participat.

Președintele de onoare al RFU, Vyacheslav Koloskov, a susținut pentru TASS că întâlnirea a fost "foarte încurajatoare" și "sugerează că UEFA este interesată să rezolve această problemă".

Cu toate acestea, televiziunea britanică Sky News a relatat că perspectiva pe termen scurt a unei reveniri a Rusiei este îndepărtată din cauza războiului de amploare din Ucraina, care a început în februarie anul trecut, iar UEFA a încercat să folosească reuniunea pentru o discuție mai generală despre fotbalul rusesc și să se pregătească pentru o potențială revenire a echipelor sale în competițiile europene, dacă războiul se va încheia.

Supercupa UEFA din acest an dintre câștigătoarele Ligii Campionilor și Europa League rămâne programată să aibă loc la Kazan pe 16 august, dar Sky News relatează că se așteaptă ca orașul rus să fie privat de meci.

Update 11:00 Rusia a testat capacitățile de atac ale unei nave care transportă rachete hipersonice în Atlantic, a anunțat Ministerul Apărării, conform Sky News.

Într-o declarație, ministerul a precizat că fregata Amiral Gorshkov a efectuat o simulare pe calculator cu rachete Zirkon.

Rachetele Zirkon pot zbura cu o viteză de câteva ori mai mare decât viteza luminii pe o distanță de 900 km, ceea ce face apărarea dificilă. 

Declarația nu a precizat dacă nava a lansat o rachetă.

Tensiunile dintre Occident și Rusia au atins cel mai înalt nivel din ultimii ani din cauza războiului din Ucraina, ambasadorul Moscovei în SUA calificând orice donație de tancuri americane drept o "provocare flagrantă". Oficialii ruși au sugerat anterior că Rusia și-ar putea folosi armele nucleare dacă se va simți amenințată de sprijinul occidental pentru Ucraina.

Relația tensionată dintre puteri a făcut ca ieri ceasul Apocalipsei să se apropie cu 10 secunde de miezul nopții - o metaforă pentru pericolul colapsului global asupra căreia au căzut de acord experții.

Update 09:20 Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, ca răspuns la relatările privind lipsa de muniţii a armatei ruse, că Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, relatează agenţia de presă EFE.

"În ceea ce priveşte apărarea antiaeriană de diferite clase, producţia rusă este comparabilă cu producţia mondială", a afirmat Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin cu Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina.

Rusia, a susţinut Vladimir Putin, produce "de trei ori mai multe" rachete antiaeriene decât produc SUA pentru sistemele lor de apărare antiaeriană Patriot.

"Performanţa sa militară în practică arată că apărarea antiaeriană rusă este cea mai bună din lume. Şi, desigur, sistemele noastre sunt moderne şi fiabile. Multe se pot întâmpla, dar în general funcţionează fără erori", a afirmat preşedintele rus.

Update 08:00 Opoziţia din Germania a criticat eventuala decizie a Guvernului Olaf Scholz de a furniza tancuri Leopard Ucrainei, avertizând asupra riscurilor izbucnirii unui război mondial între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică şi subliniind că livrarea de armament nu este susţinută de majoritatea cetăţenilor.

"Furnizarea de tancuri Leopard reprezintă depăşirea unui nou tabu şi ne aduce mai aproape de al treilea război mondial, mai degrabă decât să aducă pacea în Europa. Decizia Germaniei de a fi în continuare parte în război nu beneficiază de niciun fel de majoritate în rândul populaţiei", a afirmat Dietmar Bartsch, liderul grupului Partidul Stângii (Die Linke, opoziţie) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

"Furnizarea de tancuri riscă să conducă la o catastrofă", a atras atenţia Dietmar Bartsch, potrivit agenţiei DPA şi site-ului Tagesschau.de, anticipând că Ucraina va solicita ulterior avioane de vânătoare şi alte tipuri de armament ofensiv.

Update 00:00 Conform unor oficiali germani citaţi de publicaţia Der Spiegel, Guvernul Olaf Scholz intenţionează să furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Probabil va fi transferată cel puţin o companie de tancuri de tip Leopard 2A6, adică 14 vehicule blindate.

În plus, Guvernul Olaf Scholz va autoriza furnizarea de tancuri de fabricaţie germană de către naţiuni aliate, printre care se numără Polonia şi ţări scandinave.

Deciziile, care ar urma să fie supuse aprobării Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, în cel mai scurt timp posibil, poate chiar miercuri, se înscriu într-un acord cu Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Germaniei pentru a furniza capabilităţi militare avansate Ucrainei. Berlinul a obţinut de la Washington angajamentul de a furniza tancuri ultramoderne Ucrainei.

Potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, Administraţia Joseph Biden înclină spre o decizie de livrare a unui număr semnificativ de tancuri M1 Abrams în Ucraina, iar un anunţ în acest sens ar putea fi făcut săptămâna aceasta.

Dacă se vor confirma, deciziile ar însemna depăşirea, cel puţin în mod temporar, a disensiunilor transatlantice privind livrarea de tancuri occidentale ultramoderne în Ucraina. Însă Germania ar putea fi vizată de critici din cauza numărului mic de vehicule livrate.

Între timp, într-un articol publicat în revista The Hill se sugerează că a existat un complot pus la cale de generalul Maslov care ar fi urmat să îl elimine pe Putin în decembrie.

Generalul Maslov avea mijloace și cunoștințele necesare pentru a organiza o lovitură de stat. Acesta a fost comandant șef al Forțelor Terestre din Rusia și mai târziu reprezentantul militar al Rusiei la NATO.

Este posibil ca Putin să fi fost în vizor pe 24 decembrie, după ce revenit de la Minsk, și după ce și-a anulat brusc vizita la o fabrică de tancuri. Străzile erau curățate de zăpadă iar limuzina sa era deja pregătită.

Totuși Putin nu a mai plecat pentru a realiza vizita programată. Generalul Alexey Maslov a murit subit a doua zi din cauza unui atac de cord, chiar în ziua de Crăciun, potrivit publicației americane The Hill.

Se pare că fostul comandant militar, care provenea dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie. Cariera militară a generalului Maslov a început în Ucraina sovietică, unde a studiat la un colegiu de top pentru comandanți militari din Harkov. Ulterior, a fost repartizat în Munții Carpați, la granița cu România.

Război în Ucraina, 24 ianuarie | Germania va trimite un număr redus de tancuri Leopard în Ucraina

Război în Ucraina, 23 ianuarie | Rusia susţine că Occidentul a blocat negocierile cu Ucraina

Război în Ucraina, 22 ianuarie | Rusia se teme că Moscova va fi atacată. Rachete antiaeriene, așezate pe clădiri

Război în Ucraina, 21 ianuarie | Volodimir Zelenski, cu ochii în lacrimi la slujba de comemorare a oficialilor morţi în accidentul de elicopter

Război în Ucraina, 20 ianuarie | Ministrul român al Apărării și șeful SMAp, la Ramstein: "Trebuie să oferim sprijin multidimensionat Ucrainei"

Etichete: Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole