Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Furtunile au făcut ravagii în România. Imaginile dezastrului de astăzi

Furtunile au făcut ravagii în România. Imaginile dezastrului de astăzi

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 19:02 14 Iul 2023 Modificat la 19:02 14 Iul 2023

Doar în Capitală, de exemplu, au căzut peste 50 de arbori, ridicând numărul copacilor doborâți de la începutul anului și până acum la 238, iar veştile de la meteorologi nu sunt bune.

”Continuă vara extremelor meteorologice și în luna lui Cuptor, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în prima lună, în luna iunie, când am avut cantități importante de precipitații. Iată acum intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

[GAL layout="5"]

Ieri am avut în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu ce a vizat intensificări cu viteze la rafală de peste 100 de km/h, avertizare care a fost amendată de 10 avertizări meteorologice de vreme severă imediată, de cod roșu, pentru că în regiunile intracarpatice, în mod deosebit, practic în vest, în centru, în nord, în nord-est, am avut situații de vreme extremă datorată vântului rotațional care a determinat efectele prezentate. 

Asta în timp ce în jumătatea sudică a țării ieri a fost cea mai caldă zi din acest episod de caniculă, cu 40 de grade la umbră, 45 de grade temperaturi resimțite și indice temperatură-umezeală de peste 80 de unități în jumătatea sudică a țării. 

Astăzi și mâine temperaturile vor mai coborî, în special în partea de sud, sud-est a țării, acolo unde rămâne în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben, cu maxime între 33 și 37 de grade Celsius. 

Citeşte şi: "Nu am mai văzut așa ceva, aveai impresia că sunt grenade". O localitate din județul Timiș, devastată de grindina cât mingea de tenis

De duminică însă, din nou se va intensifica valul de căldură, va persista pe întreaga săptămână și este posibil să vorbim de valori care la umbră să mai atingă 40 de grade în Lunca Dunării și disconfort termic în creștere și în accentuare. 

Ce este foarte important, nu numai maximele sunt ridicate pe parcursul zilei, ci și nopțile sunt tropicale, pentru că minimele nu pot coborî sub 20, până la 24 de grade, așa cum am avut în această dimineață în Capitală. 

Ieri, la 59 de stații meteorologice, a fost cea mai caldă zi de 13 iulie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Citește mai multe din News Hour with CNN
» Citește mai multe din News Hour with CNN
TOP articole