Antena 3 CNN Actualitate România, codașa Europei la testarea pentru coronavirus

România, codașa Europei la testarea pentru coronavirus

Aproape 5.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în ultimele 24 de ore, din puțin peste 30.000 de teste. În acest număr, sunt incluse și testele rapide antigen. Țara noastră a avut săptămâna trecută cea mai slabă rată de testare din Europa, conform unui raport al Centrului European pentru Controlul Bolilor.

de Laura Dinu    |   

În ultimele 24 de ore, după ce autoritățile au efectuat aproximativ 31.300 de teste, au fost depistați pozitiv 4.951 de pacienți. Asta înseamnă o rată de pozitivare de aproape 16%. 

Tot în ultimele 24 de ore, 111 persoane infectate cu SARS-CoV-2, au decedat. De asemenea, la Terapie Intensivă se află internați în stare gravă 1.106 persoane. 

Însă România a ocupat, în ultimă săptămână, prima poziție pe lista statelor cu cea mai slabă rată de testare. Cu alte cuvinte, dacă la nivelul Uniunii Europene s-au efectuat în medie 2.471 de teste la suta de mii de locuitori, în țara noastră s-au efectuat doar 452 de teste la același număr de cetățeni. 

Imediat după România, mai sunt țări precum Polonia sau Bulgaria care au efectuat 742 de teste, respectiv 464 teste la suta de mii de locuitori. 

Chiar și în aceste condiții, România ocupă locul 2 la rata de pozitivare, pe locul 1 fiind Slovacia, cu 28.50%.

Subiecte în articol: testare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog