Rata de vaccinare va fi prezentată pe site-ul fiecărei școli și de inspectoratele școlare fără nume, prenume și alte date cu caracter personal, a anunțat, luni, ministrul Sorin Cîmpeanu.
Este normal să se știe ce grad de vaccinare există într-o școală, a explicat ministrul Educației, potrivit Mediafax.
Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că statistica privind rata de vaccinare va fi prezentată și în cazul ministerului pe care îl conduce. În prezent, acoperirea vaccinală în minister este de 66%, 292 de persoane din totalul de 444 fiind vaccinate.
Conform statisticilor, 80.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani sunt vaccinați, în timp ce la categoria peste 16 ani sunt vaccinați 230.000 de elevi.
Din punct de vedere statistic, peste 25% dintre elevii din România s-au vaccinat anti-COVID.
Sorin Cîmpeanu: ”În data de 8 noiembrie, școala va începe!”
”În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare, prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății.
Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică, în limita în care condițiile de protecție sanitară pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu.
Deci vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi modul de deschidere în data de 8 noiembrie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
”De asemenea, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației, să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an, prin excepție. Astfel, la clasa a 8-a, vom avea în loc de trei teze, două teze, cu prezență fizică.
Pentru liceu, am redus numărul de teze de la 4, la 3.
Fac o precizare. De mulți ani, teza are o pondere de 25% din media finală.
Prin reducerea, și vom reduce numărul de note necesare și anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două - dacă vom avea două note și a treia notă teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât nota la teză.
Dar teza, atâta vreme cât am avut foarte multe școli care au funcționat în online și care, din păcate, vor mai funcționa în online din motive independente de voința și dorința Ministerului Educației, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare din notele pe care elevul le va primi”, a mai declarat ministrul Educației.