Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul Primăriei Generale, la propunerea de majorare a tarifelor pentru încălzire

Răspunsul Primăriei Generale, la propunerea de majorare a tarifelor pentru încălzire

1 minut de citit Publicat la 20:17 25 Aug 2017 Modificat la 20:17 25 Aug 2017

Un proiect de hotărâre care propune majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 30 august. 

"Se avizează de principiu tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a municipiului Bucureşti, după cum urmează: tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane la nivelul de 141,17 lei/Gcal (fără TVA); tarif pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar la nivelul de 80,39 lei Gcal (fără TVA)", se arată în proiect. 

Totodată, RADET propune modificări şi la preţurile de producere şi distribuţie a energiei termice la centralele termice de cvartal la un nivel de 332,45 de lei/Gcal (fără TVA) pentru energia termică furnizată consumatorilor casnici şi la 361,97 lei/Gcal (fără TVA) pentru energia termică furnizată consumatorilor noncasnici. 

"Se avizează de principiu preţurile de producere a energiei termice la Centrala Termică - Casa Presei Libere (CPL) la un nivel de 171,37 lei/Gcal (fără TVA) pentru energia termică furnizată consumatorilor casnici şi la un nivel de 195,66 lei/Gcal (fără TVA) pentru energia termică furnizată consumatorilor noncasnici", se precizează în proiectul de hotărâre. 

Majorarea de peste 30% solicitată de RADET nu va afecta consumatorii casnici, a dat asigurări vineri Primăria Capitalei. 

"Precizăm că bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru apă caldă şi căldură - creşterea de preţ va fi suportată de PMB sau prin scăderea cotei de TVA la 5%, conform modificării Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006. Actualizarea preţului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai mulţi factori, printre care modificarea preţurilor de cumpărare la materiile prime şi materiale, aplicarea preţurilor diferenţiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale preţurilor la electricitate, apă sau combustibili", se arată într-un comunicat al PMB. 

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole