Antena 3 CNN Politică Răspunsul lui Klaus Iohannis la întrebarea Antena 3 CNN de la Summitul NATO 2024: „Obiectivul nostru este de a fi un stat cu apărare proprie puternică”

Răspunsul lui Klaus Iohannis la întrebarea Antena 3 CNN de la Summitul NATO 2024: „Obiectivul nostru este de a fi un stat cu apărare proprie puternică”

de Mia Lungu    |   

Jurnalistul Antena 3 CNN, Sergiu Cora, trimis special la Summitul NATO 2024 de la Washington, i-a adresat o întrebare lui Klaus Iohannis privind relația pe care România o are cu aliații și în special cu SUA.

„Joe Biden a rostit numele țării noastre de două ori ieri, în discursul său, în contextul ajutorului pentru Ucraina, ajutorului militar, ceea ce ne pune cumva într-o poziție de avantaj, să spunem, la masa discuțiilor cu aliații. Concret, cum vom profita de acest avantaj, ce solicitări concrete vom avea? Mai ales că știm foarte bine în toamnă, în Statele Unite vor fi alegeri și s-ar putea să vedem o schimbare de optică, de aici, de peste Ocean, asupra NATO.”, a fost întrebarea adresată de trimisul special al Antena 3 CNN, Sergiu Cora.

„Obiectivul nostru este de a fi un stat cu apărare proprie puternică, cu o armată puternică, care garantează securitatea României. În același timp, dorim consolida consolidarea flancului estic, unitate și solidaritate între aliați.

Aceste lucruri le solicităm, le dorim, dar și participăm la ele. Nu cred că suntem în situația să cerem fără să dăm și parcă în ultima vreme dăm mai mult decât cerem, pentru că putem, pentru că ne-am făcut temele, pentru că românii au înțeles care este miza securității și cred că România în ziua de astăzi are o poziție bună.”, a răspuns Klaus Iohannis.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet