Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, după ce Diana Șoșoacă a șocat în PE. "Până și Bardella a făcut un gest ca și când a întrebat: e nebună?"

Rareș Bogdan, după ce Diana Șoșoacă a șocat în PE. "Până și Bardella a făcut un gest ca și când a întrebat: e nebună?"

de Georgiana Marina    |   

"Niciodată în istoria prezenței noastre în Europa nu s-a întâmplat așa ceva", a declarat pentru Antena 3 CNN europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, despre derapajul Dianei Șoșoacă din Parlamentul European. El a spus că a trebuit să dea răspuns "la 50 de oameni ce e cu acea doamnă" și că a fost "șocat "că până și Jordan Bardella "a făcut un gest cu mâna la cap", ca și când a întrebat "dacă e nebună".

"Un moment extrem de trist pentru imaginea României. Doamna aceasta a adus mai multe deservicii decât a adus oricine în Parlamentul European de când am intrat în Uniunea Europeană și avem membri în PE.

Niciodată în istoria prezenței noastre în Europa nu s-a întâmplat așa ceva.

Eu am răspuns până acum la peste 50 de oameni.

În jurul meu erau delegații din Olanda, Portugalia, Spania, Italia, Germania, Slovenia, Slovacia, Cehia, la care a trebuit să răspund ce e cu acea doamnă.

În dreapta erau trei eurodeputați francezi care au spus că așa sunt românii, le-am spus că și eu sunt român și i-am asigurat că românii sunt ca mine, nu ca acea doamna, s-au scuzat. Apoi a venit șeful delegației franceze să își ceară scuze că ne-au jignit.

Afară am dat explicații presei din Franța și Italia pentru comportamentul Dianei Șoșoacă, așa cum ieri a trebuit să răspund și eu, și alți colegi din cauza declarațiilor cu Putin, că e aducător de pace.

Azi, în 5 minute nu am mai văzut așa ceva.

Gestul suprem care m-a șocat a fost că liderul dreptei ultra radicale, liderul Rassemblement National (RN), care e Jordan Bardella, s-a întors spre mine și a făcut un gest cu mâna la cap, ca și când e nebună? Teoretic, sunt din aceeași familie, extremist extremist", a declarat Rareș Bogdan.

Ce riscă Șoșoacă dacă continuă

Rareș Bogdan a declarat că regulile pentru astfel de derapaje sunt mai dure în Parlamentul European decât în Parlamentul României.

"Acum a fost scoasă afară, sunt trei astfel de derapaje, după care se suspendă prezența ei în plen, i se taie salariul de 50%, apoi 50% din banii pentru cabinet, apoi i se anulează total cei 28.000 euro, apoi se anulează total venitul de 8.000 de euro.

Cred că am asistat la un prim episod din epopeea ei în PE. Cred că vor mai urma", a spus Rareș Bogdan.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile