Antena 3 CNN Externe Rămășițe umane și bucăți din submersibilul Titan, care a făcut implozie, au fost recuperate de pe fundul oceanului Atlantic

Rămășițe umane și bucăți din submersibilul Titan, care a făcut implozie, au fost recuperate de pe fundul oceanului Atlantic

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 10:04 11 Oct 2023 Modificat la 11:13 11 Oct 2023

Oficiali ai Gărzii de Coastă au declarat, marți, că o parte din resturile submersibilului Titan au fost recuperate de pe fundul oceanului, săptămâna trecută, și duse într-un port american. Oficialii medicali vor analiza rămășițele umane.

Titan și-a început scufundarea spre epava Titanicului la ora 8 dimineața, pe 18 iunie. După o oră și 45 de minute de scufundare, la ora 9:45, s-a pierdut contactul.

Cei cinci pasageri de pe submersibilul Titan au coborât în întuneric, purtând șosete și căciuli, şi ascultând muzica lor preferată înainte de implozia fatală.

Citește și: "Suntem sigilați": Filmare din submersibilul Titan care a făcut implozie în Oceanul Atlantic | Foștii pasageri își povestesc experiența

După scufundarea din 18 iunie, Marina americană a înregistrat sunetul unei implozii. Cinci zile mai târziu, resturi de la submarin au fost găsite pe fundul mării, la 1.600 de metri de Titanic.

Cei cinci pasageri care se aflau la bord, directorul executiv al companiei care a organizat expediția, Stockton Rush (61 de ani), expertul francez în Titanic Paul Henry Nargeolet (77 de ani), aventurierul miliardar britanic Hamish Harding (58 de ani), precum și Shahzada Dawood (58 de ani), și fiul său Suleman (19 ani,) au fost probabil uciși instantaneu, fără să aibă nicio idee despre ceea ce se întâmpla.

Comisia de anchetă maritimă a Gărzii de Coastă îşi continuă analizele şi realizează interviuri cu martori înainte de o audiere publică privind tragedia.

OceanGate, operatorul navei, a ieşit între timp din uz.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole