"Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice și acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare pe perioada stării de urgență sunt principalele subiecte pe care le-am abordat în cursul întâlnirii de astăzi cu reprezentanții CNSRL Frăția." a anunțat Raluca Turcan, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
"Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate. Varianta care va integra observațiile partenerilor noștri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament și supusă dezbaterilor.
Tocmai în ideea eliminării inechităților din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor și riscului muncii prestate."
Ralua Turcan: Încercăm să reașezăm acum pe principii de echitate legislația în materie de pensii și salarii
"În ceea ce privește acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenței sociale și comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanții CNSRL că Ministerul susține acordarea acestuia pentru angajații care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene.
Nu în ultimul rând, le-am transmis reprezentanților sindicatelor convingerea mea că legislația în materie de pensii și salarii, pe care încercăm să o reașezăm acum pe principii de echitate, trebuie să creeze predictibilitate atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât și al statului.
Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajați, precum și măsurile și proiectele inițiate de Ministerul Muncii." a mai scris Ministrul Muncii.