Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: „În ultimii 4 ani și jumătate, PNL a promovat un model solid de creștere economică”

Raluca Turcan: „În ultimii 4 ani și jumătate, PNL a promovat un model solid de creștere economică”

de Andreea Ştefan    |   

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vorbit marți despre reforma pe care a început-o în ministerul pe care îl conduce, dar și despre modelul „solid de creștere economică” promovat de PNL. „Este neplăcut și incorect faptul că unii politicieni își arogă, astăzi, pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare”, a precizat Raluca Turcan într-o postare pe Facebook.

„În ultimii 4 ani și jumătate, PNL a promovat un model solid de creștere economică, bazat pe investiții publice la cote istorice, pe atragerea de fonduri europene și pe un sistem fiscal bazat pe cota unică de impozitare, lucru care ne-a permis:

  • să realizăm majorări substanțiale ale veniturilor pensionarilor, chiar și în perioadele cele mai dificile de criză. Punctul de pensie s-a majorat cu peste 60% numai în ultimii 4 ani.
  • să putem acoperi majorările salariale substanțiale din educație, sănătate, administrație și să pregătim viitoarea lege a salarizării.
  • să sprijinim persoanelor vulnerabile, aflate în dificultate financiară, prin acordarea de  carduri sociale pentru alimente, prin compensarea prețurilor la facturile de energie și prin alte măsuri sociale susținute din fonduri europene.
  • să reducem substanțial decalajele față de statele dezvoltate din Uniunea Europeană.
  • să acordăm granturi și alte ajutoare financiare pentru întreprinderile românești afectate de crizele succesive.

Este neplăcut și incorect faptul că unii politicieni își arogă, astăzi, pe nedrept deciziile bune luate de PNL la guvernare, deși, față de unele măsuri, unii șefi de partide chiar și-au manifestat opoziția”, a transmis Raluca Turcan, ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.

 

Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL crestere economica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile