Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, despre Programul „Masă la școală”: „Trebuie și va fi generalizat în toate unitățile de învățământ”

Raluca Turcan, despre Programul „Masă la școală”: „Trebuie și va fi generalizat în toate unitățile de învățământ”

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunțat că Programul „Masă la școală” trebuie și va fi generalizat în toate unitățile de învățământ”. Aceasta a precizat că nu mulți au susținut acest proiect în urmă cu 11 ani, însă a dat rezultate.

Potrivit ministrului Culturii,  „programul este unul deosebit de util și trebuie extins la nivel național.” 

„Programul ”Masă la școală” trebuie și va fi generalizat în toate unitățile de învățământ! 

În urmă cu 11 ani, când am elaborat și depus în Parlamentul României proiectul legislativ pentru demararea programului ”Masă la școală”, puțini au fost cei care au susținut demersul meu. 

Dimpotrivă, au fost mai mulți cei care s-au opus spunând că nu-i oportun sau că măsura nu are eficiență împotriva abandonului școlar. Mă bucur că reprezentanții USR au ajuns și ei la concluzia că programul este unul deosebit de util și trebuie extins la nivel național. 

Domniile lor ar trebui, însă, să recunoască că numai după venirea PNL la guvernare programul a trecut de la un proiect pilot, aplicat pe un număr restrâns de numai câteva zeci de școli, la un Programul Național, redenumit „Masă sănătoasă”, care se desfășoară în 1.223 de unități de învățământ cu peste jumătate de milion de beneficiari.

Diminuarea abandonului școlar și creșterea calității vieții elevilor este un obiectiv major al #PNL.

Numai în ultimul an şcolar, Ministerul Educației a sprijinit triplarea numărului de beneficiari, atât prin fonduri de la bugetul de stat dedicate programului Masă sănătoasă, cât și prin intermediul granturilor acordate școlilor incluse in Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)”, a scris Raluca Turcan, pe pagina personală de Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile