Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, apel la judecătorii CCR „să analizeze cu atenție” sesizarea Avocatului Poporului!

Raluca Turcan, apel la judecătorii CCR „să analizeze cu atenție” sesizarea Avocatului Poporului!

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le cere judecătorilor Curții Constituționale să ”analizeze cu atenție” sesizarea Avocatului Poporului Victor Ciorbea, pe Legea nr. 90/2001, și le cere ”să țină cont de deciziile anterioare emise de CCR pe spețe similare”.

”Dnul Ciorbea cere CCR să declare neconstituțională norma care interzice prezența în Guvern a condamnaților penal, dar omite faptul că însăși CCR a stabilit prin deciziile sale anterioare că o astfel de normă nu doar că este constituțională, dar este și necesară în cazul exercitării funcțiilor publice. PNL speră și face apel la judecătorii Curții Constituționale să analizeze cu atenție această sesizare și să țină cont de deciziile anterioare emise de CCR pe spețe similare. Ar fi dramatic să nu se întâmple acest lucru, iar sesizarea Avocatului Poporului să nu fie respinsă, așa cum ar fi normal în raport cu jurisprudența CCR”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Turcan acuză că Ciorbea se comportă ca avocatul PSD şi al lui Liviu Dragnea.

"PNL întreabă ce stat este acela în care Avocatul Poporului sesizează CCR în favoarea unui preşedinte de partid condamnat penal definitiv. Din nefericire, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, se comportă ca avocatul PSD şi al lui Liviu Dragnea, şi în niciun caz ca o instituţie care se numeşte Avocatul Poporului. Să ne aducem aminte Ordonanţa 55, care permitea primarilor pentru o scurtă perioadă să migreze de la un partid la altul, când domnul Victor Ciorbea a refuzat cu obstinaţie să sesizeze CCR, pentru a încerca să blocheze punerea în paranteză a democraţiei în interes politic al PSD. Acceaşi obedienţă faţă de PSD. PNL speră ca această speţă la CCR să se facă în mod corect şi să se ţină cont de jurisprudenţa pe acest subiect", a declarat liderul PNL la Palatul Parlamentului.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.


 

Subiecte în articol: avocatul poporului Raluca Turcan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile