Patronii de restaurante şi de hoteluri trag un semnal de alarmă şi spun că industria HoReCa nu îşi mai poate permite încă un lockdown. Sunt necesare măsuri care să asigure atât sănătatea oamenilor, cât şi supravieţuirea economiei, cred reprezentanţii HoReCa.
În replică, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că guvernul va acorda un sprijin atât cât se poate, astfel încât să nu asistăm la o explozie a muncii la gri.
"Eu sper ca în condiţiile în care statul pune la dispoziţie măsuri de sprijin să nu asistăm la o explozie a muncii la gri. Un angajat care acceptă să fie plătit la gri, pe fond, în momentul în care va avea dreptul de pensie sau când va solicita alte beneficii din partea statului va vedea că a fost, pe fond, văduvit. Îi îndemn să nu accepte munca la negru pentru că noi sprijinim angajatorii atât cât putem”, a adăugat ministrul Muncii, Raluca Turcan la B1TV.
HoReCa, sector grav afectat de pandemia de coronavirus, dar și de ultimele decizii luate de Guvern.
“În bugetul pe anul acesta avem pentru şomaj şi măsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte astfel încât măsurile active (…) să poată să fie susţinute în continuare. Pe lângă aceste măsuri experimentate anul trecut pe perioada crizei puternice, avem pregătite câteva alte măsuri active astfel încât să încercăm să menţinem şi să creşte rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a şomajului”, a mai declarat, ministrul Muncii, Raluca Turcan, marţi, la B1 TV.