Antena 3 CNN Externe Raidul ucrainean în regiunea rusă Belgorod, în imagini. Ucrainenii au încercat să pătrundă cu trupe și blindate

Raidul ucrainean în regiunea rusă Belgorod, în imagini. Ucrainenii au încercat să pătrundă cu trupe și blindate

de Robert Kiss    |   

Ucraina a lansat marți un raid transfrontalier în regiunea rusă Belgorod, stârnind panică în mass-media pro-Kremlin. Trupele ucrainene sprijinite de vehicule blindate au atacat punctul de control al frontierei Nekhoteevka. Imagini care ar fi fost filmate în momentul atacului în regiunea de frontieră au fost publicate, miercuri, pe rețelele sociale.

Dimensiunea forței ucrainene care încearcă o descoperire în Belgorod a fost neclară marți seară, oficialii ruși spunând că granița este „sub control”, scrie The Telegraph. 

Mash, un canal de Telegram cu presupuse legături cu forțele ruse, a scris că „până la 200 de soldați ucraineni în mai multe vehicule de luptă de infanterie” au fost întâmpinați de salve de focuri de artilerie rusă în timp ce se apropiau de Nekhoteevka.

Potrivit ISW, forțele ucrainene au încercat să avanseze în două zone din regiunea Belgorod, pe fondul operațiunilor ofensive ucrainene continue în regiunea Kursk.

Guvernatorul regiunii Belgorod Viacheslav Gladkov a susținut pe 27 august că autoritățile ruse au restricționat accesul la Vîazovoîe (la mai puțin de doi kilometri de granița cu regiunea Sumî și nord-vest de Grayvoron) din cauza unei „situații operaționale dificile” nespecificate în zonă și a susținut ulterior că forțele ucrainene au încercat să treacă granița în regiunea Belgorod.

Surse ruse au susținut că forțele ruse au respins și mai multe atacuri ucrainene în apropiere de Nekhoteevka și Zhuravlyovka (ambele la sud-est de Grayvoron și la sud de orașul Belgorod). Alte surse ruse, citate de ISW, au susținut că forțele ucrainene au atacat și în apropierea punctului de control al graniței Shebekino (la sud de orașul Belgorod), care se află în prezent în spatele liniei de înaintare a trupelor ruse în nordul Oblastului Harkov.

Imaginile geolocalizate publicate pe 26 și 27 august indică faptul că forțele ucrainene continuă să fie active la sud-est de Korenevo și în apropiere de Viktorovka (la sud de Koreveno); lângă Sudja; și la nord de Sudja.

Surse ruse au susținut că forțele ruse, posibil elemente ale Regimentului 1009 (o unitate mobilizată subordonată Armatei a 6-a arme combinate, districtul militar Leningrad), au respins mai multe atacuri ucrainene în apropiere de Malaya Loknya (la nord-vest de Sudja) și pregătesc poziții defensive în apropierea unei colonii penale din localitate.

Potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în momentul de față Ucraina controlează o suprafață totală de aproximativ 1.300 km pătrați, dintre care 100 de localități în interiorul Federației Ruse.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile