Antena 3 CNN Actualitate Rafila spune că a organizat 4 concursuri pentru șefia Corpului de Control: Toți au picat examenul. Fostul interimar nu s-a înscris

Rafila spune că a organizat 4 concursuri pentru șefia Corpului de Control: Toți au picat examenul. Fostul interimar nu s-a înscris

de Andreea Ştefan    |   

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri seară, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că Sorin Luca, directorul demisionar al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, ocupa funcția doar ca interimar. Rafila a precizat că a organizat de patru ori concursuri pentru această poziție, însă niciun candidat nu a reușit să promoveze. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății spune că Sorin Luca nu a participat la niciun concurs pentru a ocupa postul de șef al Corpului de Control.

Ministrul Alexandru Rafila a declarat că Sorin Luca, șeful demisionar al Corpului de Control al ministrului Sănătății, care a concluzionat că nu există probleme la Spitalul Sf. Pantelimon, ocupa funcția interimar, „cu delegație".

„Eu am încercat să ocup postul de director (al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii – n.r.) şi am organizat nu mai puţin de patru ori, deci în timpul mandatului meu a fost scos de patru ori la concurs postul. De fiecare dată s-au prezentat un număr de persoane şi au căzut la concurs”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3. 

Ultimul concurs de acest fel a avut loc cu două sau trei săptămâni în urmă, fiind deschis candidaților „din exterior”. Rafila a subliniat că Sorin Luca „nu s-a înscris la concurs niciodată”.

Sorin Luca a demisionat miercuri din funcția de șef al Corpului de Control al ministrului Sănătății. Decizia sa vine pe fondul criticilor tot mai numeroase din spațiul public, care subliniază că Corpul de Control nu a identificat nereguli în legătură cu acuzațiile penale de la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Între timp, procurorii au obținut mandate de arestare preventivă pentru doi medici din spital, suspectați că ar fi ucis intenționat un pacient prin reducerea dozei de noradrenalină.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile