Antena 3 CNN Actualitate Rafila s-a dus la Spitalul Pantelimon. Șefa ATI acuză jurnaliștii că fac presiuni: Suntem denigrați

Rafila s-a dus la Spitalul Pantelimon. Șefa ATI acuză jurnaliștii că fac presiuni: Suntem denigrați

de Georgiana Marina    |   

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, după ce a vorbit cu medicii de la Spitalul Pantelimon că aceștia simt o presiune foarte mare mai ales din partea mass-media și a cerut să fie respectați. La rândul ei, şefa secţiei ATI a acuzat că personalul medical se simte denigrat și nu poate lucra în aceste condiții.

"Vizita mea şi a colegilor mei aici, la spital, a avut ca scop asigurarea asistenţei medicale în acest spital clinic de urgenţă, foarte important pentru sistemul sanitar din Bucureşti. Nu e vorba de niciun şantaj din partea corpului medical. E vorba însă de o presiune foarte mare care se exercită asupra lor, inclusiv în mass-media.

Sunt oameni care fac gărzi, care salvează în fiecare an, fiecare dintre ei, sute de vieţi și nu pot să lucreze într-o situaţie de presiune şi mai ales de denigrare, atât profesională, cât şi umană.

Discuţiile au durat aproape două ore, i-am convins să îşi continue activitatea în perioada următoare.

rafila

Însă trebuie să le recunoaştem statutul profesional, eforturile pe care le fac , să-i respectăm, pentru că lucrul acesta face posibil un act medical de bună calitate. Ei sunt oameni obişnuiţi. Sunt modeşti, sunt emoţionali, trebuie să poată să lucreze. Dacă ei vor fi în continuare harasaţi, ţinuţi în continuare într-o situaţie de presiune continuă, în mod evident nu-şi pot exercita aşa cum trebuie activitatea medicală. Nu am discutat în niciun fel despre procesul penal în curs. Am discutat despre nevoile pe care le au ei, ca să poată să-şi desfăşloare, ca şi până acum, şi nu ca şi până acum, cum se stipulează, în sensul că nu tratau pacienţii. Tratează pacienţii", a declarat Alexandru Rafila. 

La rândul său, şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon Florina Pompilian a declarat că medicii sunt dispuși să își continue activitatea, dar cu condiția să fie lăsați în pace.

Florina Pompilian: În urma discuţiilor, am ajuns la concluzia că, într-adevăr, este o situaţie de criză. Nu putem să renunţăm aşa, dintr-o dată. Și suntem dispuşi să continuăm cu efort activitatea, cu rugămintea să ne lăsaţi să ne facem treaba. Pentru toată mass-media. Da? Deci nu are nicio legătură, nu amestecăm procesul penal. Cine e vinovat să plătească, dacă se va demonstra.

Dar suntem oameni care ne desfăşurăm activitatea în mod corect. Deci noi asta facem, da? Salvăm oameni! Facem gărzi, vedem cât de severă va fi presiunea, pentru că nu se poate lucra în astfel de condiţii. În condiţiile de presiune din momentul de faţă, limpede.... Nu şantajăm pe nimeni, da?

Reporter: De unde vine această presiune, doamna doctor? Din interiorul spitalului?

Florina Pompilian: Presiunea vine de la dumneavoastră!

Reporter: Cu ce?

Florina Pompilian: Uitaţi-vă. Deci suntem denigraţi. Suntem denigraţi. Deci suntem denigraţi ca specialitate medicală, ca şi colectiv, da? Suntem denumiţi gunoaie umane. Nici noi nu avem nicio problemă cu ce spun procurorii. Ne desfăşurăm activitatea mai departe. Deocamdată. Demisiile nu au fost acceptate în momentul ăsta.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile