Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor!”

Raed Arafat: „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor!”

Raed Arafat afirmă că restricțiile nu se vor anula din cauza protestelor din ultimele zile. ”Noi nu putem să vedem numai o voce care acum vine și îți spune: "să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic", și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația”.

de Laura Dinu    |   

Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să explici oamenilor comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația.

Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acum vine și îți spune: "să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic", și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină să ne întrebe: "de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns?". Deci aici este balanța la care trebuie să ajungem și să luăm în considerare părerea experților”, a declarat Raed Arafat la TVR, citat de dcnews.ro.

A cincea zi de proteste anti-restricții în București: Oamenii s-au strâns din nou în Piața Universității

Bucureștenii au ieșit în stradă pentru a cincea zi consecutiv și spun că nu își mai doresc restricții și nici ca libertatea lor să fie limitată în vreun fel. Au fost mult mai puțini decât în zilele trecute, oameni de toate vârstele, care au început să se adune chiar de la ora 17:00. 

Unii au venit cu drapel național, alții cu vuvuzele. Au fost oameni care au refuzăt să își pună masca de protecție, deși au fost somați de jandarmi să respecte normele de siguranță sanitară în vigoare.

"Pandemia nu poate fi oprită prin manifestaţii violente", a spus preşedintele Klaus Iohannis, joi, după patru seri de proteste în toata țara

Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente, a spus și președintele Klaus Iohannis la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

”Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare„, a mai spus președintele Klaus Iohannis”. 

Subiecte în articol: Raed Arafat Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet