Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: "Putin a eşuat în încercarea de a şterge Ucraina de pe hartă, faimoasa armată rusă se dovedeşte incapabilă"

Radu Tudor: "Putin a eşuat în încercarea de a şterge Ucraina de pe hartă, faimoasa armată rusă se dovedeşte incapabilă"

Analistul militar Radu Tudor spune că Putin "a eşuat" în încercarea sa de a invada Ucraina şi nu crede că va primi ajutor din partea Chinei.

de Georgiana Adam    |   

"Pare să fie un apel disperat. Vladimir Putin a eşuat în încercarea sa de a invada Ucraina complet şi de a o şterge de pe hartă, rezistenţa ucraineană e foarte serioasă.

Sunt probleme grave de logistică, de ordin militar, de organizare şi faimoasa armată rusă se dovedeşte incapabilă să-şi ducă la sfârşit acest obiectiv, războiul din Ucraina. 

Au probleme şi financiare, că sancţiunile impuse de Occident încep să-şi facă efectul şi singura şansă de scăpare a Rusiei şi a lui Putin este China. 

Asta arată incapacitatea Rusiei de a planifica şi organiza acest război aberant şi sunt convins că vom avea un răspuns interesant din partea Chinei. Eu, personal, nu cred că Beijing va oferi un ajutor Rusiei.

La Rusia, mai mult decât un semn de slăbiciune cred că e o stare de panică, îşi dau seamă că după 19 zile de război, lucrurile nu merg aşa cum şi-au dorit ei, ceea ce e un lucru bun", a spus analistul militar Radu Tudor, luni, la Antena 3.

Rusia i-a cerut Chinei ajutor militar pentru războiul din Ucraina. Reacția Statelor Unite ale Americii

Rusia i-a cerut Chinei ajutor militar pentru războiul din Ucraina, a transmis un înalt oficial american. Acesta a precizat și că va exista o reacție din partea Statelor Unite ale Americii.

Rusia i-a cerut chinei asistență militară, inclusiv drone, a afirmat consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. Acesta a precizat că vor exista "consecințe", în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

"De asemenea, urmărim îndeaproape pentru a vedea măsura în care China oferă de fapt orice formă de sprijin, sprijin material sau sprijin economic Rusiei. Este o preocupare a noastră. Și i-am comunicat Beijingului că nu vom permite nici unei țări să compenseze Rusia pentru pierderile din cauza sancțiunilor economice", a spus Sullivan.

Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Vladimir Putin
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?