Antena 3 CNN Externe Radu Tudor: ”Trei scenarii șoc pentru Vladimir Putin și Rusia”

Radu Tudor: ”Trei scenarii șoc pentru Vladimir Putin și Rusia”

Radu Tudor a prezentat trei scenarii privind viitorul imediat al lui Vladimir Putin, ținând cont de ceea ce se întâmplă în Ucraina și de contextul internațional.

de Laura Dinu    |   

Trei scenarii șoc pentru Putin și Rusia:

1. Modelul Coreea de Nord : Putin rămâne la putere pe timp nelimitat, Rusia colapsează economic și social, cheltuie toți banii pe înarmare și pe războiul fără sfârșit din Ucraina. Scenariul URSS, o prăbușire lentă și dureroasă.

2. Ultra-conservatorii naționaliști cu nostalgii comuniste îl înlătură de la putere pe Vladimir Putin. La Moscova se instaurează un regim și mai dur, condus (poate) de Nikolai Patrusev, actualul secretar al Consiliului de Securitate, fost șef în KGB al lui Putin. Apare un nou Război Rece, cu rupturi politico-diplomatice totale cu Occidentul. Rusia se izolează pe plan internațional. 

3. Lideri conștienți de prăbușirea Rusiei din cauza războiului irațional cu Ucraina pun la cale înlăturarea prin forță a lui Putin. Oligarhii care își pierd miliardele susțin schimbarea. Putin este arestat si înlăturat de la putere. La Kremlin vin lideri care opresc războiul din Ucraina, readuc Rusia în granițele ei legale, treptat sunt eliminate sancțiunile iar economia își revine, scrie Radu Tudor pe blogul personal

Subiecte în articol: Vladimir Putin
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă