Radu Tudor a fost întrebat ce părere are despre faptul că, în atentatul de la Arad, a fost folosită muniție de tip militar.
„Evident că o confirmare de genul acesta din partea investigatorilor trebuie să determine un soi de alertă pentru toate structurile militare care pot deține astfel de explozibil. Este foarte puțin probabil ca acest explozibil să provină din România. România nu mai folosește de foarte mult timp acest gen de explozibil. Suntem puși în gardă de fiecare dată când apare un astfel de eveniment, să verificăm încă o dată toate stocurile și magaziile Armatei Române, pentru că pot apărea surprize neplăcute. Din informațiile mele, ancheta preliminară nu a dovedit până acum niciun fel de legătură cu vreo structură a Ministerului Apărării.
Radu Tudor a mai fost întrebat și care este motivul pentru care acest dosar este instrumentat de Parchetul General și nu de DIICOT.
„Abia după ce vom avea elementele mai concrete ale anchetei vom putea ști cine sau dacă trebuie preluată ancheta de către DIICOT, pentru că, în momentul de față, sunt doar presupuneri. Vedem că este vorba de un exploziv de fabricație Iugoslavă, dar nu știm exact cine l-a procurat, cum a fost adus în România, cine este cel care a amplasat această bombă și care este motivul pentru care mașina lui Ioan Crișan a sărit în aer.
Există și o variantă chiar pur teoretică, pe care trebuie să o discutăm, chiar dacă anchetatorii o iau în calcul strict ca element colateral. Este foarte posibil ca fostul inginer electronist Ioan Crișan să fi fost și el implicat într-o astfel de operațiune și poate bomba a fost creată sau amorsată chiar de el și trebuia să fie amplasată în altă parte și a explodat accidental în mașină. E o întreagă arhitectură, de care instituțiile statului care caută zi și noapte informații și care, înainte de toate, trebuie confirmate.