Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: ”30 de ani de când sute de români au fost uciși de gloanțele rusești în Transnistria”

Radu Tudor: ”30 de ani de când sute de români au fost uciși de gloanțele rusești în Transnistria”

Radu Tudor, jurnalist și analist militar, a transmis un mesaj astăzi, 2 martie, la 30 de ani de la începutul războiului din Transnistria.

de Andreea Ştefan    |   

”Astăzi marcăm 30 de ani de la începutul Războiului din Transnistria.

Războiul în care sute de români au murit uciși de gloanțele rusești, ale ocupanților.

2 martie este Ziua Memoriei.

Ca o permanentă rememorare a eroilor care s-au opus agresiunii ruse de pe Nistru, pentru al nouălea an consecutiv, pe 2 martie, când este marcat începutul războiului din Transnistria, redacția Deschide.MD vă prezintă filmul „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”, realizat de Victor Bucătaru.

Suferința imensă de atunci e rememorată pentru a nu uita.

286 de moldoveni au fost uciși în cele aproximativ cinci luni (2 martie – 19 iulie 1992), cât au durat ostilitățile militare, în timpul luptelor din Transnistria.

Morții din rândul trupelor separatiste a fost de 800, mai mult decât dublul victimelor înregistrate de cei care și-au apărat țara.

Numărul total al moldovenilor care au participat la ostilitățile militare de acum 19 ani a fost de peste 10.000. Printre ei se aflau poliţişti, militari şi voluntari”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile