Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Scandalul de la Sectorul 2 continuă. Radu Mihaiu: „Cineva a luat voturi, le-a băgat în geantă şi a plecat cu ele”. Rareş Hopincă: „A început să facă plângeri când a realizat că pierde”

Scandalul de la Sectorul 2 continuă. Radu Mihaiu: „Cineva a luat voturi, le-a băgat în geantă şi a plecat cu ele”. Rareş Hopincă: „A început să facă plângeri când a realizat că pierde”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

La patru zile de la alegeri, încă se mai numără voturi şi nu avem rezultate finale în Sectorul 2 al Capitalei. Scandalul continuă după ce actualul edil în funcție, Radu Mihaiu, a susţinut că s-ar fi produs mai multe erori în secţii. Rareş Hopincă, contracandidatul său, reacţionează şi spune că Radu Mihaiu a început să facă reclamaţii când a realizat că pierde alegerile.

Au fost renumărate voturile din două secţii, iar acum, candidatul USR se aproprie mai mult de contracandidatul său Rareş Hopincă.

Radu Mihaiu nu acceptă înfrângerea şi face acuzaţii de fraudă. Acesta a spus joi seară, la Antena 3 CNN, că la o secţie de votare cineva a luat voturi, „le-a băgat în geantă şi a plecat cu ele”.

Edilul Sectorului 2, candidat pentru un nou mandat, continuă să reclame fraude la numărarea voturilor

„În secția 195 de aici, de lângă dumneavoastră, pe Dimitrie Pompeiu, s-au prezentat la urne 922 de alegători. S-au găsit în urnele de vot 765 de voturi valide și 14 nule. În total 779. Este o diferență de 143 de voturi într-o singură secție de vot, 195, care este inexplicabil”.

Radu Mihaiu a făcut denunţ penal, după ce semnătura reprezentantului USR ar fi fost falsificată pe un proces verbal

„Cineva a luat aceste voturi, le-a băgat în geantă și a fugit cu ele. (...) Astăzi am depus plângere penală că cineva a urcat procese verbale cu semnătură ca și când ar fi a reprezentantului USR și care nu este, se și vede atunci când se compară semnăturile... nu este a reprezentantului USR. Altcineva a semnat în locul reprezentantului USR. Asta este într-una din spețe. În altă speță, semnătura reprezentantului USR este doar pe ultima pagină”, a spus Radu Mihaiu, joi seară, la Antena 3 CNN.

„Ideea este că atunci când în mod evident lipsesc voturi nu se poate închide. Procesul verbal nu se închide. Nu se poate introduce în sistem pentru că nu se verifică cheia de verificare. (...) Și când nu s-a putut închide procedura a spus că președintele, locțiitorul și încă un membru se duc în Biroul Electoral de Sector. Așa-i procedura, pentru că nu pot să meargă câte 10 membri din 100 de secții de votare, toți la Biroul Electoral de Sector. Așa e procedura. Normal este ca după ce se întâmplă acest lucru, cineva din Biroul Electoral de Sector să-și asume numărătoarea. Doar că în acest caz nu și-a asumat-o nimeni. Au încărcat un proces verbal cu o semnătură falsă”, acuză Radu Mihaiu, adăugând că nu poate cere imaginile din secţiile de votare până când nu se termină numărătoarea.

Radu Mihaiu spune că luni au fost cozi mari la Birourile Electorale pentru că nu se încheiaseră procesele în multe secții. 

„Pentru foarte multe din aceste secții au apărut probleme. Nu știu cum au dispărut aceste voturi. Pot să intuiesc că poate cineva le-a băgat în geantă, dar nu știm când le bagă în geantă nu mai dau cheile de verificare”, a mai spus Mihaiu.

Hopincă: În timpul procesului de votare nici reprezentanții noștri și nici reprezentanții USR nu au reclamat vreo neregulă în procesul de votare din secție

„Dumneavoastră aţi început să faceţi contestaţii în momentul în care ați realizat că pierdeți alegerile”, i-a spus Rareş Hopincă, în direct, lui Radu Mihaiu.

„Am și verificat aceste lucruri în secțiile de votare, dacă au existat întâmpinări, dacă au existat suspiciuni de nereguli sau dacă așa au existat chiar nereguli.

Și nu au existat întâmpinări în timpul procesului de votare cu privire la lucrurile reclamate astăzi. Au existat patru incidente într-o secție pentru care s-a depus plângere la poliție și e foarte bine că s-a depus așa cu privire la patru buletine de vot ștampilate. Este o anchetă penală care trebuie să își prezintă concluziile cât mai repede. 

Dar în afară de acele patru buletine de vot, nu au existat întâmpinări pe secții care să dea de gândit cu privire la anumite nereguli. 

Prin urmare, reiau și întăresc: USR a început să facă plângeri și contestații nu în timpul procesului de votare, ci după procesul de votare, când au realizat pe numărătoarea paralelă că încep să piardă alegerile. Până atunci totul era perfect”, a mai spus Rareş Hopincă, joi seară, la Antena 3 CNN.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă