Antena 3 CNN Actualitate RADET a început prost: Șapte puncte termice din Capitală, oprite pentru remediere

RADET a început prost: Șapte puncte termice din Capitală, oprite pentru remediere

1 minut de citit Publicat la 20:58 12 Oct 2016 Modificat la 20:58 12 Oct 2016

Şapte puncte termice din Capitală sunt oprite pentru remediere, 20 sunt sub parametri, iar unul este afectat de inundaţii, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, administratorul special al RADET, Sorin Chiriţă.

"Am avut puncte termice afectate şi inundate: sectorul 1 - zona Griviţa (un punct termic), sectorul 3 - zona Titan (două) şi sectorul 4, zona Berceni (5 puncte termice). În momentul de faţă mai este afectat un punct termic din zona Berceni, aceasta ca urmare a inundaţiilor, dar am avut oprite 11 puncte termice pentru remediere, acum au mai rămas şapte oprite, în câteva ore vor fi remediate. Am avut 33 de puncte termice în toate cele şase sectoare care erau sub parametri, acum mai avem 20. În zona Aviaţiei s-a încărcat sistemul, s-a remediat, cred că într-o oră o să fie la parametri normali", a explicat Chiriţă.

La rândul său, directorul general adjunct Apa Nova, Epsică Chiru, a precizat, pentru AGERPRES, că a fost evacuată aproape toată apa care pătrunsese în subsolul Institutului Oncologic, ca urmare a defectării clapetei antirefulare.

De altfel, anterior, în cadrul unui comandament de la Primăria Capitalei, el le-a adresat bucureştenilor o rugăminte privind clapeta antirefulare.

"Există obligaţia în regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare ca imobilele care au subsol să fie dotate cu clapete antirefulare. Foarte multe dintre intervenţiile pe care le-am înregistrat la subsoluri au fost din cauza absenţei acestora. Dacă bucureştenii au nevoie de asistenţă, le-o acordăm (...). Noi suntem de acord ca, în cazul în care cineva doreşte asistenţă sau eventual să facem această operaţiune contra-cost, vom aplica nişte tarife speciale reduse, ca să protejăm cât mai bune imobilele utilizatorilor reţelei de canalizare", a menţionat Chiru.

El a precizat că debitul maxim tranzitat în noaptea de marţi spre miercuri prin reţeaua de canalizare a fost de 178 metri cubi de apă într-o secundă, aceasta însemnând aproximativ debitul mediu multianual al unui râu de mărimea Jiului sau Oltului.

Sursă: Agerpres
Etichete: RADET
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole