Antena 3 CNN Externe SUA vor trimite Tomahawk și rachete hipersonice în Germania. Baerbock spune că sunt bine venite, Kremlinul amenință

SUA vor trimite Tomahawk și rachete hipersonice în Germania. Baerbock spune că sunt bine venite, Kremlinul amenință

de Robert Kiss    |   

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat, duminică, într-un interviu, că rachetele americane care urmează să ajungă în Germania sunt „binevenite”, potrivit Politico.

„Trebuie să ne protejăm pe noi înșine și pe partenerii noștri baltici împotriva, inclusiv printr-o descurajare sporită și arme suplimentare”, a spus Baerbock într-un interviu pentru Funke Media Group.

La începutul acestei luni, Germania și S.U.A. a lansat o declarație comună în care indică faptul că Washingtonul va începe „desfășurarea episodică a capacităților cu rază lungă de acțiune ale grupului său operativ multi-domeniu în Germania în 2026”.

În urma anunțului, Rolf Mützenich, liderul parlamentar al Partidului Social Democrat al cancelarului Olaf Scholz, a avertizat că „pericolul unei escalade militare neintenționate este considerabil”, subliniind că rachetele care ar putea fi staționate în Germania au „timp de avertizare foarte scurt”.

SUA vor desfășura în Germania rachetele de croazieră Tomahawk și armele hipersonice în curs de dezvoltare cu capacitatea de a zbura cu o viteză mult mai mare decât sunetul.

Președintele rus Vladimir Putin „a extins în mod continuu arsenalul cu care ne amenință libertatea în Europa”, a spus Baerbock, adăugând că reticența față de orice descurajare suplimentară „ar fi nu numai iresponsabilă, ci și naivă față de un Kremlin rece ca gheața”.

Rusia amenință că își instalează arme nucleare la frontierele sale occidentale, dacă SUA trimit rachete în Germania

Rusia nu exclude posibilitatea de a amplasa arme nucleare la frontierele sale occidentale ca răspuns la desfăşurarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Germaniei, a declarat joi viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

„Dacă reprezentanţii guvernului federal german consideră justificată declanşarea unei escaladări sub pretextul că se întâmplă ceva în această regiune, noi vom reacţiona cu măsuri compensatorii în modul pe care-l considerăm cel mai adecvat”, a spus Riabkov.

„Nu exclud nicio variantă”, a mai afirmat el, răspunzând întrebării unui ziarist despre posibilitatea sa Rusia să amplaseze arme nucleare la frontierele sale occidentale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile