Antena 3 CNN Externe O rachetă cât 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ în acest weekend. Ce spun experţii

O rachetă cât 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ în acest weekend. Ce spun experţii

O rachetă cât o clădire de 10 etaje va cădea necontrolat pe Pământ. Modulul a fost lansat din noua stație spațială chineză Tiangong, iar apoi s-a detașat de aceasta. Nimeni nu știe unde va cădea corpul rachetei și nimeni nu o controlează. Ce spun experţii.

de Claudia Popovici    |   

China a lansat, astăzi, cea de-a treia și ultima piesă din noua sa stație spațială Tiangong – iar corpul de 23 de tone al rachetei va cădea undeva pe Pământ în acest weekend.

Modulul Mengtian, care conține experimente științifice, a explodat pe racheta Chinei Long March 5B. Pe măsură ce a urcat în spațiu, stadiul central al rachetei a dat modulului stației spațiale o ultimă împingere pe orbita Pământului înainte de a se detașa.

Spre deosebire de majoritatea corpurilor de rachete moderne, care sunt concepute pentru a se împinge într-o parte îndepărtată a Oceanului Pacific, corpul Long March 5B a căzut pe propria sa orbită în jurul Pământului.

Este pe cale să coboare din nou în atmosferă – un eveniment numit „reintrare” – și să cadă pe Pământ vineri sau sâmbătă dimineața în fusul orar estic, anunţă Business Insider. 

Nimeni nu știe unde va cădea corpul rachetei și nimeni nu o controlează.

Potrivit experților, racheta se va dezintegra înainte să lovească planeta noastră, însă nu complet. Potrivit estimărilor anterioare ale experților, până la 40% din masa unui astfel de obiect rezista în timpul căderii sale prin atmosferă, dar în acest caz sunt şanse mici ca aceste resturi să ajungă în zone populate. 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog