Antena 3 CNN Life Puțină lume știe asta! Ce se întâmplă dacă nu consumi deloc alcool

Puțină lume știe asta! Ce se întâmplă dacă nu consumi deloc alcool

Sfatul specialiștilor este ca băuturile alcoolice să fie consumate în cantități moderate, dar nu să fie eliminate complet din regimul alimentar.

Când lucrurile sunt duse la extrem, organismul poate avea puternic de suferit, iar acest lucru se poate întâmpla atât în situația în care alcoolul este consumat în exces, cât și atunci când nu este consumat deloc, potrivit Avantaje.

Alcoolul este asociat de foarte multe ori cu apariția problemelor grave de sănătate, dar acest lucru doar în situația în care sunt ingerate cantități mult peste limitele normale. Cei care doresc să își protejeze sănătatea aleg să stea departe de orice băutură alcoolică, fără să știe că acest obicei poate avea o mulțime de efecte negative.

Consumat în mod responsabil, alcoolul ajută organismul să funcționeze mult mai bine și poate preveni apariția anumitor afecțiuni.

Specialiștii au descoperit că persoanele care nu consumă deloc alcool au mai multe șanse să fie diagnosticate cu demență la vârste înaintate, comparativ cu cei care au consumat alcool în cantitățile recomandate. În plus, cei care au renunțat la băuturile alcoolice pot dezvolta afecțiuni cardiovasculare sau diabet.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile