Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a anunțat că Rusia va tăia gazul către Europa dacă UE plafonează prețul

Vladimir Putin a anunțat că Rusia va tăia gazul către Europa dacă UE plafonează prețul

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat miercuri că va opri livrarea de petrol, gaze naturale și cărbune țărilor din Europa care îi impun plafonare prețurilor. ”Nu vom mai livra absolut nimic', a spus liderul Rusiei pe un ton ferm.

de Ioana Mircea    |   

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că instituția sa va propune o țintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de vârf și un plafon la prețul gazelor naturale rusești.

În urma acestui anunț, Vladimir Putin a susținut la Forumul Economic al Estului dedicat Asiei, la Vladivostok, că Rusia nu va mai livra nici petrol şi nici gaze naturale ţărilor care plafonează preţul hidrocarburilor vândute de Moscova.

O plafonare a preţurilor ”ar fi o decizie absolut stupidă”, a afirmat Putin.

”Nu vom mai livra absolut nimic, dacă este împotriva intereselor noastre economice. Nici gaze naturale, nici petrol, nici cărbune (...). Nimic”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Pe 9 septembrie este programată reuniunea miniștrilor Energiei din UE pentru a discuta măsuri la nivelul blocului comunitar despre creşterea preţurilor gazelor şi electricităţii, care afectează industria Europei şi majorează facturile gospodăriilor, din cauza faptului că Rusia a redus livrările de gaze.

Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin gaze
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog