Antena 3 CNN Externe Lista neagră a lui Putin conține 10 "state neprietenoase" cu Rusia

Lista neagră a lui Putin conține 10 "state neprietenoase" cu Rusia

Federația Rusă urmează să dea publicității o lista la care Moscova lucrează intens cu „state neprietenoase”. Celebra „listă neagră” este întocmită la ordinul președintelui rus Vladimir Putin, fapt confirmat chiar de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

de Alexandra Ionescu    |   

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că o ‘listă cu ţări neprietenoase’ faţă de Rusia va fi dată publicităţii în curând, un anunţ care coincide cu expulzarea din Rusia a trei diplomaţi din Slovacia, a doi din Lituania şi a câte unul din Letonia şi Estonia.

"La ordinul preşedintelui şi, în conformitate cu un decret al său, guvernul a fost mandatat cu întocmirea unei astfel de liste", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă comună cu omologul său mexican, Marcelo Ebrard, la finalul convorbirilor purtate la Moscova.

Nikolai Klimeniouk, jurnalist specializat pe spațiul ex-sovietic și activist în cadrul organizației non-guvernamentale Europaischer Austausch - European Exchange, care promovează democrația și care se adresează în special cetățenilor ruși, a dat publicității, potrivit surselor interne pe care le are, lista întocmită de MAE rus.

Potrivit acestuia, MAE rus propune zece 'state neprietenoase'.

Nicio surpriză, lista e deschisă de americani. 

Astfel, potrivit sursei citate, pe listă se regăsesc: SUA, Polonia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Canada, Ucraina, Australia.

În mod cert, dacă la Polonia, statele baltice sau Ucraina ne-am fi așteptat, surpriza listei e reprezentată de Australia. La fel de interesant e că nici Germania nu se află pe această listă.

Lista e confirmată și de presa rusă apropiată Kremlinului, conform Newsweek.

Subiecte în articol: diplomati
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile