Antena 3 CNN International News Vladimir Putin a părăsit Kremlinul și a tras cu pușca cu lunetă, cu o plasă de camuflaj în cap

Vladimir Putin a părăsit Kremlinul și a tras cu pușca cu lunetă, cu o plasă de camuflaj în cap

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat trupele mobilizate într-un centru de instrucție din regiunea Riazan, situată în vestul țării.

de Adrian Iclozan    |   

Informația a fost publicată joi pe site-ul Kremlinului, precizează CNN.

Un comunicat oficial menționează că liderul rus a inspectat "coordonarea de luptă a unităților și pregătirea personalului militar de a îndeplini sarcinile" atribuite.

De asemenea, potrivit sursei citate, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a prezentat liderului de la Kremlin un raport asupra instrucției de luptă a trupelor.

"Vladimir Putin a inspectat desfășurarea exercițiilor practice, ca parte a antrenamentului tactic, de mânuire a armelor, tehnic și medical", se mai spune în declarația președinției ruse.

"Totodată, președintele a vizitat un complex multifuncțional, unde militarii exersează diferite tipuri de trageri sub supravegherea comandanților permanenți și a instructorilor profesioniști cu experiență de luptă", adaugă aceeași sursă.

[GAL layout="3"]

Putin trage cu pușca cu lunetă. În poligon...

Vizita lui Putin la centrul de instrucție din Districtul Militar Vest a fost comentată de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

"În timp ce președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu soldații pe linia frontului, Putin a ieșit din bunker și s-a dus să-i viziteze pe bărbații (ruși) mobilizați. Pentru un anume motiv, el nu s-a dus în Donbas, ci a ales Riazan, în apropiere de Moscova.

(Putin) a probat o pușcă rusească cu lunetă. Un comentariu pe care Twitter nu l-ar aproba ar trebui să se afle aici", a scris oficialul ucrainean.

În clipul atașat, președintele rus apare cu o plasă de camuflaj în cap, în timp ce manevrează arma.

Mobilizarea parțială a lui Putin a depopulat marile orașe din Rusia

Președintele rus a ordonat în septembrie o "mobilizare parțială" menită să suplimenteze cu 300.000 de recruți efectivele Moscovei epuizate după opt luni de război în Ucraina.

Felul în care a avut loc mobilizarea a fost amplu criticat în Rusia, inclusiv în mesajele televizate ale propagandei de stat.

Dincolo de recrutările abuzive, presa a consemnat că numeroși bărbați ruși au fugit din țară pentru a nu fi luați la război, ceea ce a dus la o adevărată depopulare a orașelor mari, constatată în special la Moscova și Sankt Petersburg.

La începutul lunii octombrie, ministrul Serghei Șoigu a anunțat că numărul celor mobilizați a depășit 200.000.

În Moscova, primarul capitalei ruse a anunțat, recent, încheierea mobilizării.

Subiecte în articol: Vladimir Putin Riazan recruți mobilizare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile