Antena 3 CNN Externe Putin îi ține lecții de filosofie guvernatorului din Kursk, unde ucrainenii atacă masiv, și i-a cerut să fie „curajos”

Putin îi ține lecții de filosofie guvernatorului din Kursk, unde ucrainenii atacă masiv, și i-a cerut să fie „curajos”

de Georgiana Marina    |   

Vladimir Putin a avut o discuție printr-un apel video cu Alexei Smirnov, guvernatorul rus al regiunii Kursk, care este atacată intens de ucraineni, și l-a îndemnat să dea dovadă de „curaj”, scrie Ukrainska Pravda.

Putin i-a spus că situația din regiune necesită curaj și calm, a relatat RIA Novosti.

„Viața presupune sarcini extraordinare și provocatoare de a ajuta oamenii. Deși cu siguranță aveți cunoștințele, abilitățile și experiența profesională necesare, ele singure nu sunt suficiente. În circumstanțele actuale, aveți nevoie de un anumit nivel de curaj și calm...”, i-a spus Putin.

Liderul rus i-a spus că este „conștient de situația din regiune” și i-a cerut lui Smirnov mai multe detalii, inclusiv să estimeze pagubele provocate de atacurile ucrainene în regiune.

Smirnov l-a asigurat că totul este „în regulă”, menționând că sediul operațional funcționează, că populația va fi evacuată și că numărul de paturi de spital a fost mărit.

În dimineața zilei de 6 august, Alexei Smirnov a susținut că forțele ucrainene au încercat să se infiltreze în districtele Sudzha și Korenevo din regiunea Kursk. Propagandiștii și bloggerii ruși susțin că forțele ucrainene și-au asigurat un punct de sprijin în zona de graniță. Vladimir Putin a numit situația o „provocare” .

Ucraina nu a făcut comentarii despre evenimentele din regiunea Kursk.

A doua zi a fost declarată stare de urgență în regiune.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au confirmat că trupele ucrainene au avansat 10 kilometri în regiunea rusă Kursk.

Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina Kursk
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile