Antena 3 CNN Externe Putin îi sare în ajutor lui Kim Jong Un, după inundațiile devastatoare din Coreea de Nord: „Puteți conta mereu pe noi”

Putin îi sare în ajutor lui Kim Jong Un, după inundațiile devastatoare din Coreea de Nord: „Puteți conta mereu pe noi”

de Bianca Chirilă    |   

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a asigurat sâmbătă pe liderul nord-coreean, Kim Jong Un, de sprijinul său după inundaţiile care au afectat în iulie Coreea de Nord, informează Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.

„Împărtăşim durerea şi doliul poporului prieten din Republica Populară Democrată Coreeană. Puteţi conta întotdeauna pe ajutorul şi sprijinul nostru”, a declarat Putin într-un mesaj de condoleanţe către Kim.

În iunie, în Coreea de Nord au fost ploi torenţiale record. În sud-estul ţării, în oraşul Kaesong s-au înregistrat 463 de mm de precipitaţii într-o singură zi, cel mai ridicat din ultimii 29 de ani conform centrului meteorologic sud-coreean.

Moscova şi Phenianul sunt aliate de la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953), dar relaţiile au devenit mai strânse după invazia rusă în Ucraina, începută în februarie 2022, reaminteşte AFP. La sfârşitul lui iunie, Putin a fost primit de Kim la Phenian cu cele mai înalte onoruri, iar summitul a fost marcat de semnarea unui acord bilateral de apărare. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile