Antena 3 CNN Externe Putin către cancelarul austriac: ”Ar fi fost mai bine dacă războiul s-ar fi încheiat mai devreme”

Putin către cancelarul austriac: ”Ar fi fost mai bine dacă războiul s-ar fi încheiat mai devreme”

Președintele rus Vladimir Putin i-a spus cancelarului austriac, Karl Nehammer, că ar fi fost mai bine ”dacă războiul s-ar fi încheiat mai devreme” – dar nu este clar ce a vrut să spună Putin prin aceste cuvinte.

de Alexandra Ionescu    |   

Nehammer a spus că este neclar ce a vrut să spună, deoarece ar putea fie să semnaleze că Putin este pregătit pentru discuții de pace, fie că ar putea plănui un atac rapid și brutal asupra Donbassului.

Cancelarul a menționat că ”nu ne putem face iluzii: președintele Putin a acceptat pe deplin logica războiului și acționează în consecință. De aceea cred că este atât de important să-l confruntăm constant cu faptele războiului”, potrivit The New York Times.

Nehammer a spus că Putin a respins acuzațiile de crime de război în Ucraina. Nehammer l-a descris pe Putin ca fiind neatins de atrocitățile din Ucraina.

Cancelarul austriac a mai spus că este clar că forțele ruse se mobilizează pentru o ofensivă la scară largă împotriva Donbass.

Nehammer este primul șef de guvern dintr-o țară din UE pe care Putin l-a primit după invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie.

Negocierile s-au purtat față în față, fără asistenți și traducători. Nu au fost fotografii de grup sau declarații de presă.

Nehammer a spus că discuția  a fost „ directă, deschisă și dură ”. În cadrul întrevederii, cancelarul a vorbit foarte clar „despre gravele crime de război din Bucha și în alte locuri și a subliniat că fiecare vinovat trebuie tras la răspundere”.

El i-a mai spus lui Putin că sancțiunile împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare și se vor intensifica atâta timp cât oamenii vor muri în Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile