Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu, la Antena 3 CNN: „Axa răului iraniană se pregătește să lovească Israelul”

Purtătorul de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu, la Antena 3 CNN: „Axa răului iraniană se pregătește să lovească Israelul”

de Sabrina Preda    |   

Purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu, David Mencer, a oferit detalii, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre planurile guvernului israelian, în contextul în care secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat că un atac asupra Israelului este iminent.

„Axa răului iraniană se pregătește să lovească Israelul. Este o grupare cu Hamas în Gaza, cu cei din Iran, cu Houthi din Yemen și cu alții. Israel îi va face să plătească un preț mare dacă comit orice agresiune, de oriunde, împotriva noastră.

Inamicii noștri ar trebui să știe că suntem, întâi de toate, gata de pace și ne implicăm pentru asta, însă că brațul nostru va fi destul de lung ca să-i lovească pe toți cei care le fac rău civililor noștri. Eliminarea comandanților aripilor militare de la Hamas și Hezbollah a trimis tuturor un clar mesaj, în cazul în care amenință Israel, și le-a arătat că ne vom apăra.

Aliații noștri și SUA sunt alături de Israel și ne așteptăm să continue să fie alături de noi. Comunitatea internațională trebuie să pună capăt ambițiilor periculoase ale Iranului. Ei sunt vecinii noștri, dar sunt dușmanii oricărei democrații, ai dumneavoastră...Și de aceea nu doar Israelul, ci toate țările trebuie să-și arate intențiile și să reziste aceste amenințări iraniene.

Chiar dacă luptă împotriva noastră aici, noi nu suntem decât un obstacol în calea lor către restul lumii. Trebuie să fim o forță puternică în această regiune. Este greu să locuiești, să trăiești în această regiune, dar suntem puternici și pregătiți. Înțelegem amenințările, știm cum să le facem față.  

Ne-am mai confruntat cu aceste lucruri, pe 13 și 14 aprilie, seara. Ne vom apăra întotdeauna contra axei terorii conduse de Iran. Isrelul este în linia întâi în linia frontului contra acestui regim care amenință întreg Orientul Mijlociu și întreaga lume. Tocmai de aceea căutăm parteneri. Cei care vor ca Orientul Mijlociu să fie în siguranță și stabil trebuie să sprijine acțiunile Israelului contra acestei axe a terorii, fie că e vorba de Yemen, Iran, Gaza, Liban sau de orice alt loc.

Avem deci un mesaj simplu pentru inamicii noștri: nu vă îndoiți de hotărârea Israelului de a se apăra pe fiecare dintre aceste fronturi.”, a declarat David Mencer, la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: David Mencer Benjamin Netanyahu Israel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile