Antena 3 CNN Externe Purtătorul de cuvânt al IDF, la Antena 3 CNN: „Atacul Iranului e de neacceptat. Le-am spus că nu ar trebui să se pună cu noi”

Purtătorul de cuvânt al IDF, la Antena 3 CNN: „Atacul Iranului e de neacceptat. Le-am spus că nu ar trebui să se pună cu noi”

de Ioana Coman    |   

Iranul a atacat Israelul cu 181 de rachete balistice, a afirmat miercuri, la Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenentul Peter Lerner. Acest număr este „de neacceptat pentru orice țară”, a spus reprezentantul IDF, adăugând că vor exista consecințe pentru Iran.

„180 de rachete balistice sunt prea multe pentru a fi acceptate de o țară. Forțele de apărare israeliene s-au întâlnit astăzi cu premierul Netanyahu și am primit instrucțiuni. Este foarte clar că 181 de rachete balistice trimise în Israel sunt de neacceptat pentru orice țară și nu acceptăm ca Iranul să ne atace din nou.

Nu vreau să vorbesc despre tipurile de atacuri pe care le putem face. Bineînțeles, Iranul are active vaste care pot fi atacate și care ne oferă un avantaj semnificativ nouă. Știm cum să ajungem la liderii părților semnatare și știm puterea militară pe care o avem noi, putem ajunge oriunde.

Am trimis un mesaj foarte clar Iranului, că nu ar trebui să se pună cu noi. Din nefericire, nu au ținut cont de recomandarea noastră când au decis să lanseze acest atac brutal. Prin asta, au spus că sunt dispuși să suporte consecințele, pentru că vor fi consecințe”, a afirmat locotenent Peter Lerner, miercuri, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă va mai exista un nou val de rachete iraniene asupra Israelului, purtătorul de cuvânt al IDF a răspuns: „Nu am nicio informație în această etapă. Suntem pregătiți pentru acest scenariu. E a doua oară când Iranul a decis să ne atace direct și trebuie să avem toate sistemele antiaeriene pregătite și populația trebuie să fie pregătită. Fiecare individ știe că trebuie să acționeze atunci când i se spune să se ascundă”.

Subiecte în articol: IDF armata israel Iran Israel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile