Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Alina Puşcaş şi Ştefan Lungu prepară pui la cuptor cu piure şi sos de vişine, în ediţia 8 "Gătit la costum"

Alina Puşcaş şi Ştefan Lungu prepară pui la cuptor cu piure şi sos de vişine, în ediţia 8 "Gătit la costum"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:00 14 Noi 2021 Modificat la 22:15 14 Noi 2021

În cea de-a opta ediție din 14 noiembrie 2021, gazda Ștefan Lungu a avut alături o altă invitată specială, pe Alina Pușcaș, una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Rețeta copilăriei pregătită de cei doi a fost pui la cuptor cu piure şi sos de vişine.

Gustul unui pui crescut la țară, în aer liber, nu se poate compara cu unul din comerț, așa că Ștefan a făcut tot posibilul să folosească unul în prepararea rețetei de duminică. Pe lângă faptul că a făcut rost de un pui de curte, acesta l-a și pârlit, ca să capete acea textură de țară și acel gust de afumat, așa cum făceau bunicile noastre.

Grăsimea lăsată de pui pe blatul de bucătărie a fost îndepărtată cu buretele Magic Sushi de la Sano, pe care Ștefan îl folosește ori de câte ori are nevoie să îndepărteze murdărie sau să degreseze farfuriile folosite în realizarea platingurilor.

Alina Pușcaș nu a fost scutită de întrebarea vedetă a emisiunii, pe care Ștefan o adresează tuturor invitaților săi. Întrebată cum a fost copilăria sa, Alina a dezvăluit că era băiețoasă. "Eram mai nebună, mai tupeistă. Eram pe coclauri, pe dealuri pe la bunici. Pescuiam și broaște. Ce nu făceam"

[GAL layout="3"]

Rețetă pas cu pas pui la cuptor cu piure şi sos de vişine. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pui la cuptor cu piure şi sos de vişine

  • un pui de țară de preferat
  • condiment pentru pui, poate fi adăugată o ceapă cu coajă pentru gust și ceva usturoi
  • 300 g cartofi fierți
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • sare

Sos de vișine

  • 250-300 de grame de vișine fără sâmburi, proaspete, congelate sau din compot (altfel cerem ajutorul soțului Alinei Pușcaș)
  • 250 de ml de supă de legume
  • 30 de grame de unt
  • 30 de grame de făină
  • zahar și sare dupa gust

Mod de preparare pui la cuptor cu piure şi sos de vişine

Se pune într-o tavă puiul uns bine cu ceva grăsime de rață și împănat cu unt și ierburi. Se aruncă ceva sare și piepr și cimbru verde. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și ceapă cu tot cu coajă. Între timp, se pregătește piureul din cartofi bine fierți cu unt, lapte și sare.

Pentru sosul de vișine, se topește într-o cratiță untul. Se adaugă făina, apoi supa de legume. După ce a fiert puțin, se adaugă și vișinele și se amestecă până când se obține un sos cu textură fluidă și roz.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

Citește mai multe din Gătit la costum
» Citește mai multe din Gătit la costum
TOP articole