Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Pui la cuptor cu piure şi sos de vişine, reţetă pas cu pas

Pui la cuptor cu piure şi sos de vişine, reţetă pas cu pas

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 10:35 15 Noi 2021 Modificat la 10:35 15 Noi 2021

Rețetă pas cu pas pui la cuptor cu piure şi sos de vişine. Ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pui la cuptor cu piure şi sos de vişine

  • un pui de țară de preferat
  • condiment pentru pui, poate fi adăugată o ceapă cu coajă pentru gust și ceva usturoi
  • 300 g cartofi fierți
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • sare

Sos de vișine

  • 250-300 de grame de vișine fără sâmburi, proaspete, congelate sau din compot (altfel cerem ajutorul soțului Alinei Pușcaș)
  • 250 de ml de supă de legume
  • 30 de grame de unt
  • 30 de grame de făină
  • zahar și sare dupa gust

Mod de preparare pui la cuptor cu piure şi sos de vişine

Se pune într-o tavă puiul uns bine cu ceva grăsime de rață și împănat cu unt și ierburi. Se aruncă ceva sare și piepr și cimbru verde. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și ceapă cu tot cu coajă. Între timp, se pregătește piureul din cartofi bine fierți cu unt, lapte și sare.

Pentru sosul de vișine, se topește într-o cratiță untul. Se adaugă făina, apoi supa de legume. După ce a fiert puțin, se adaugă și vișinele și se amestecă până când se obține un sos cu textură fluidă și roz.

Etichete: Gătit la costum
Citește mai multe din Gătit la costum
» Citește mai multe din Gătit la costum
TOP articole