Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pui cimbru la mâncare? Uite cât de periculos poate să fie

Pui cimbru la mâncare? Uite cât de periculos poate să fie

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 08:45 09 Apr 2017 Modificat la 08:45 09 Apr 2017

Folosit în multe bucătării ale lumii, graţie aromei sale plăcute ce derivă din lista lungă de uleiurile esenţiale conţinute, cimbrul este la fel de valoros şi în fitoterapie, fiind recomandat pentru tratarea a zeci de afecţiuni medicale, potrivit Adevărul.ro.

Pe lângă multele beneficii, planta are şi contraindicaţii. Pentru femeile însărcinate, folosirea cimbrului este deosebit de periculoasă: efectele administrării acestuia mergând până la pierderea sarcinii. "Femeile gravide şi cele care alăptează ar trebui să evite consumul de cimbru. Cimbrul este contraindicat şi în dispepsii şi hipopepsii grave, deoarece inhibă activitatea enzimatică. De asemenea, planta este nerecomandată şi în caz de insuficiență pancreatică", explică Elena Badea, fitoterapeut. 

Foarte importantă este respectarea dozelor recomandate. "Administrat în doze prea mari, uleiul de cimbru poate avea efecte adverse severe precum convulsii, vărsături, dureri abdominale puternice, delir", încheie Elena Badea.

Etichete: gravide
Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole