Antena 3 CNN Politică PSD o acuză pe Elena Lasconi că și-a angajat soțul pe bani publici: „Nepotism ordinar”

PSD o acuză pe Elena Lasconi că și-a angajat soțul pe bani publici: „Nepotism ordinar”

de Robert Kiss    |   

Partidul Social Democrat o acuză pe președinta USR Elena Lasconi, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că și-a angajat soțul pe bani publici.

„PSD denunță demagogia ridicolă a președintei USR Elena Lasconi care se erijează în instanță morală, dar continuă fără nicio ezitare nu doar să-i protejeze și să-i promoveze pe corupții și penalii din partid, ci și să practice nepotismul ordinar. Și-a propulsat soțul din postura de avocat-șomer, fără palmares și fără perspectivă, în poziția de consilier juridic la grupul parlamentar al USR, plătită din bani publici”, se arată în comunicatul transmis de partid.

„Este evident că USR-ul condus de președinta Elena Lasconi e la fel de rău și de nociv precum USR-ul din perioada Drulă, zis Rangă. N-a învățat nimic din înfrângerea usturătoare administrată de alegători și continuă să fie același partid al scandalului cu orice preț, al acuzelor mincinoase și al propagandei deșănțate”, se mai arată în comunicat. 

De asemenea, social democrații fac trimitere și la liderii USR care au dosare penale.

„Minima decență ar fi impus „noului” USR măcar o delimitare de cei aflați în cercetarea penală și/sau acuzați de opinia publică pentru decizii catastrofale precum închiderea spitalelor în pandemie, achiziția aberantă de vaccinuri ori blocarea oricărei perspective de creștere a pensiilor timp de 50 de ani, prin pragul de 9,4% din PIB impus în PNRR, fără nicio dezbatere publică și fără să fie necesar.

Doamna Lasconi ar fi putut să înceapă cu cea mai vocală penală, respectiv dna Clotilde Armand, să continue cu penalul Lucian Viziteu, chiar dacă a fost reales primar, cu penalul Vlad Voiculescu, cu penalul Dan Barna, cu penalul Allen Coliban, perdant al alegerilor, dar încă primar în funcție la Brașov, sau cu penala Ioana Mihăilă. 

Însă noua președintă a USR și candidat la președinția țării, dna Elena Lasconi, n-a făcut nimic, a ales să fie o demnă continuare a vechilor și detestatelor practici! Și să împingă ipocrizia politică USR-istă pe cele mai înalte culmi!”, au mai transmis social democrații.

Newsweek: Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament cu 6.300 lei

Potrivit publicației Newsweek, soțul Elenei Lasconi e angajat consilier USR în Parlament, deși nimic nu îl recomandă pentru această funcție. Anterior, nu a putut să se întrețină din meseria de avocat. USR l-a angajat consilier plătit cu 6.300 lei/lună la un an după ce Lasconi a ajuns primar USR de Câmpulung.

Newsweek România a aflat că, înainte să fie angajat de către USR pe poziția de consilier în domeniul juridic, Georgescu Cătălin fusese un avocat slab, cu clienți foarte puțini.

În 23 de ani de activitate ca jurist, numele său apare în 13 procese. Din care câteva îl privesc personal. USR a considerat că această experiență modestă îl califică pe Georgescu să acorde USR „suport juridic pentru sute de proiecte legislative”.

Anterior, soțul Elenei Lasconi a câștigat, în 2019, doar 700 de lei pe lună din avocatură. În 2020, Georgescu nu a raportat niciun venit putând fi asimilat cu un șomer. În 2023, el a ajuns la un salariu de 6.300 lei NET ca și consilier USR în Parlament, plătit din bani publici.

Subiecte în articol: Elena Lasconi PSD sot lasconi bani publici
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile