Antena 3 CNN Politică PSD, după ce a consultat PNRR: "Un set de documente incoerente, care nu aveau o legătură unele cu altele"

PSD, după ce a consultat PNRR: "Un set de documente incoerente, care nu aveau o legătură unele cu altele"

1 minut de citit Publicat la 22:10 24 Mai 2021 Modificat la 22:28 24 Mai 2021

Guvernul a prezentat, luni, documentatul în fața social – democraților. Ulterior, la sediul PSD a urmat o conferință de presă. La finalul întâlnirii, social democrații s-au declarat extrem de îngrijorați cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență, ce le-a fost prezentat.

"Am fost astăzi împreună cu partenerii sociali la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a vedea varianta Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care ar trebui să fie trimisă la Bruxelles în şapte zile.

Suntem extrem de îngrijoraţi de ceea ce ni s-a prezentat ca material PNRR, un set de documente incoerente care nu aveau o legătură unele cu altele pe diverse capitole, fără a acoperi întreaga tematică a PNRR. Ar trebui să se întâmple lucrurile mult mai repede pentru că mai sunt doar şapte zile în care Guvernul ar trebui să fie capabil să prezinte acest PNRR într-o formă finală care să fie acceptată de către Comisia Europeană", a declarat Radu Oprea.

Victor Negrescu: "PNRR ridică mari semne de întrebare"

Vicepreședintele Partidului Social Democrat este de părere că PNRR ridică mari semne de întrenare și susține că social – democrații și-au propus să vină cu soluții, ca PNRR să fie implementat până la finalul lunii august 2026.

"Prioritatea PSD este să atragem ca ţară cele 29 de miliarde de euro alocate României. De aceea, noi ne-am propus în aceste discuţii să venim cu soluţii împreună cu partenerii sociali, în aşa fel încât să reuşim să implementăm Planul de Redresare până la finalul lunii august 2026.

Aşa cum se prezintă planul în prezent, ridică mari semne de îngrijorare şi, de aceea, am venit cu câteva propuneri care să faciliteze accesarea acestor sume şi implementarea proiectelor pentru România.

Prima noastră cerinţă este să dispară criteriul politic menţionat în ordonanţa de urgenţă care reglementează acest plan şi, de asemenea, să fie scos acest criteriu politic inclusiv din Planul de Redresare, acel aviz conform obligatoriu pentru implementarea de proiecte, care, în opinia noastră, ridică mari semne de întrebare şi suspiciuni în ceea ce înseamnă politizarea acestui proiect", a spus el, potrivit Digi 24.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole