Antena 3 CNN Politică La ce întrebări trebuie să răspundă Guvernul după ce a decis achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului' cu bani de la buget

La ce întrebări trebuie să răspundă Guvernul după ce a decis achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului' cu bani de la buget

PSD solicită "imperios" Guvernului Cioloş să ofere public toate explicaţiile referitoare la procesul de cumpărare a "Cuminţenia pământului".

"Afacerea a trezit, de la început, numeroase suspiciuni. PSD a cerut, nu o dată, să fie făcute publice atât componenţa comisiei de negociere, numită de ministrul Vlad Alexandrescu, numele expertului care a stabilit preţul de achiziţie la 11 milioane de euro, precum şi felul în care s-a aprobat achiziţionarea statuii la această sumă. Este o decizie a Executivului sau doar a Ministerului Culturii? Aceste lucruri trebuie clarificate, atâta vreme cât o comisie înfiinţată anterior de Ministerul Culturii stabilise limita maximă de negociere a statului cu proprietarii la 5 milioane de euro", precizează miercuri PSD într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul Cioloş a folosit numele lui Constantin Brâncuşi într-o campanie naţională de atragere de fonduri, însă detalii privind achiziţia n-au fost oferite. "S-a afirmat permanent şi în mod mincinos că actualul Guvern este singurul care promovează valorile naţionale. Practic, subscripţia publică a fost transformată într-o campanie electorală pentru Guvernul Cioloş", susţine PSD.

Social-democraţii consideră că "aşa-zisa" subscripţie publică pentru achiziţionarea "Cuminţeniei pământului" a fost "un eşec".

Sursă: Agerpres
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile