Acțiunile au fost popularizate pe Telegram, un mediu preferat din mulți internauți din Rusia și din statele vecine acesteia.
În orașul Tomsk, capitala regiunii cu aceeași nume din Siberia, oamenii s-au adunat în piața Novosobornaya.
Martorii menționează că poliția a intervenit și a reținut trei participanți.
De asemenea, la Novosibirsk, protestatarii, purtând afișe anti-război, s-au adunat în piața Lenin.
În ambele locații, numărul participanților, așa cum reiese din fotografiile distribuite online, nu a depășit câteva zeci.
[GAL layout="5"]Pe Twitter au fost semnalate proteste anti-invazie și la Ekaterinburg (centru) și Tyumen (sud-vest), unde oamenii au scandat "Nu războiului!.
Aceste acțiuni de stradă, chiar dacă puțin numeroase, sunt cu atât mai semnificative cu cât Comitetul de Investigații al Rusiei a transmis cetățenilor să evite participarea la protestele anti-război.
Autoritățile ruse au avertizat că, “în legătură cu răspândirea apelurilor de participare la revolte și mitinguri legate de situația tensionată a politicii externe”, vor exista “consecințe juridice negative ale acestora acțiuni, care includ urmărire și chiar răspundere penală”.
Proteste împotriva agresiunii ordonate de Vladimir Putin au avut loc și în Occident, evidențiindu-se cel din Dublin, Irlanda, unde oamenii au aruncat cu vopsea roșie pe clădirea ambasadei.
Conform relatărilor din teren ale presei internaționale, invazia armatei ruse în Ucraina a provocat, în primele ore ale intervenției, între câteva zeci și câteva sute de victime.