La intervenția care a început miercuri dimineață au fost mobilizați 1.500 de polițiști, asistați de tunuri cu apă.
Forțele de intervenție au spart baricadele cu utilaje grele, iar activiștii au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov.
Mai mulți protestatari au fost arestați.
Între timp, 200 activiști ar fi părăsit zona de bună voie, susține poliția.
Pe parcursul nopții de miercuri spre joi, evacuările i-au vizat pe cei care s-au refugiat în locuințele abandonate și pe acoperișurile acestora, relatează Antena 3 CNN.
Satul abandonat a fost cumpărat de o companie energetică
Satul Lutzerath este în proprietatea companiei energetice RWE iar ultimii localnici au plecat anul trecut.
Ca urmare a unei decizii judecătorești, Lutzerath urmează să fie demolat, pentru ca RWE să poată extrage cărbunele din subteran.
Însă activiștii ecologiști și-au propus să împiedice distrugerea cătunului, într-o acțiune devenită simbol al luptei pentru o energie curată.
Lipsită de gazul rusesc în urma războiului Rusiei din Ucraina, Germania încearcă să-și acopere nevoile energetice din alte surse.
Ecologiștii acuză faptul că politica de combatere a încălzirii globale a Berlinului a trecut pe un loc secundar în urma crizei energetice care a lovit Europa după invazia rusă.
Situația este deosebit de sensibilă pentru Partidul Verzilor, revenit la putere în coaliția social-democratului Olaf Scholz, în condițiile în care mulți membri ai formațiunii se opun exploatării miniere de la Lutzerath.
[GAL layout="5"]