Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii din penitenciare protestează. Nu vor mai face ore suplimentare

Polițiștii din penitenciare protestează. Nu vor mai face ore suplimentare

Polițiștii din penitenciare protestează astăzi, fiind nemulțumiți de salariu, dar şi de lipsa acută de personal. Ei spun că nu vor mai face ore suplimentare de acum înainte. La unele penitenciare lipsa de personal este şi de o mie de oameni, ceea ce poate duce la oprirea activității.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Federația Sindicatelor de Penitenciare a anunţat că a demarat procedura de strângere de semnături pentru refuzul muncii suplimentare din partea angajaților de penitenciare. 

Sindicatele spun că în acest fel vor bloca activitate instituției, refuzând să mai iasă cu deținuții la muncă, să îi ducă la instanțele de judecată. În plus, angajații nu vor mai realiza ore suplimentare, ceea ce va duce la blocarea activității. 

Citeşte şi: Proteste în mai multe județe din țară. Bugetarii din Finanțe vor salarii mai mari și amenință cu greva generală

Nemulțumirile sindicatelor sunt legate de blocarea angajărilor în penitenciare.  În plus, aceștia se revoltă pentru că nu au primit sporurile salariale aşa cum prevede legislația în vigoare. 

Spre exemplu, la penitenciarul Aiud, este un deficit de o sută de angajați. În perioada care urmează, sindicaliștii vor anunţa cum se vor desfăşura aceste proteste. 

Subiecte în articol: politisti penitenciare protest
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog