UPDATE 13.45 - Poliţiştilor din Capitală nu sunt singurii care protestează în Ajun de Anul nou. Lor li s-au adăugat şi alţi colegi din diferite oraşe ale ţării.
Astfel, în jurul prânzului, mii de poliţişti sau strâns în mai multe zone din ţară şi au demarat, joi, proteste de amploare.
Ei sunt nemulţumiţi de decizia luată de Executiv, de a îngheţa salariile bugetarilor pentru anul viitor.
Forţele de ordine din Baia Mare, Timiş, Neamţ, Alba, Dolj, Maramurel şi Cluj au stat timp de două ore în stradă şi spun că sunt nemulţumite de decizia îngheţării salariilor.
----------------
Ştirea iniţială 10.15
Aproape 100 de poliţişti au ieşit în stradă în faţa Ministerului de Interne, iar alături de ei sunt şi grefieri din instanţe.
Sindicaliştii au anunţat că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu cei din Executiv, oamenii legii vor fi extrem de indulgenţi când va veni vorba de amenzi şi vor interveni la apelurile primite la 112 în timul maxim de intervenţie.
Ce fac sindicaliştii din poliţie dacă nu se înţeleg cu Executivul
Plafonarea salariilor bugetarilor stârneşte reacţii dure şi în rândul profesorilor.
Sindicaliştii din învăţământ anunţă că vor da în judecată guvernul, dacă nu respectă legea care prevede majorarea veniturilor.
Polițiștii ies în stradă și cer mărirea salariilor
De asemenea, Executivul intenționează să îngheţe în 2021 o serie întreagă de alte venituri, precum indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu, voucherele de vacanţă.
De asemenea, salariile profesorilor care urmau să fie majorate ar urma să crească tocmai din decembrie 2021.
Salariul minim pe economie şi al profesorilor, în vizor
Aşadar, foarte multe venituri ar urma să rămână în anul 2021 la nivelul anului 2020, după ce Executivul ar vrea să le "îngheţe", precizând că anul viitor va fi unul foarte dificil din punct de vedere economic.
Astfel, începând din 1 ianuarie 2021, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor se va menţine cel mult la nivelul anului 2020, luna decembrie.