Antena 3 CNN Actualitate Protest la Spitalul Sf. Pantelimon. Medicii de la ATI amenință cu demisia, supărați pe dosarul de omor cu premeditare

Protest la Spitalul Sf. Pantelimon. Medicii de la ATI amenință cu demisia, supărați pe dosarul de omor cu premeditare

de Andreea Ştefan    |   

Florina Pompilian, șefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, a dat declarații joi și a anunțat că toți medicii de pe secție și-au depus demisiile din gărzi și urmează să își depună și demisiile din spital, dar asta după ce termină de tratat pacienții internați. În acest moment, nu se mai pot face internări la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Întrebată de jurnaliști ce se va întâmpla cu pacienții internați pe secția de terapie intensivă de la Spitalul Pantelimon, în contextul în care medicii au anunțat că își dau demisiile, șefa ATI a răspuns:

„Aceasta nu este propriu-zis o grevă spontană. Noi stăm să îngrijim pacienții din ATI. Am anunțat toate secțiile. Evident că, întrucât noi ne-am depus demisia din gărzi, deocamdată nu se pot face internări”, a declarat ea.

Medicii și-au depus deja demisiile din gărzi. Despre demisiile din spital, șefa ATI a spus: „Demisia din spital, în momentul în care reușim să rezolvăm bolnavii din terapia intensivă, nu putem să-i lăsăm”.

Opt din cei 12 medici de la ATI și-au depus deja demisiile. 

„În momentul ăsta, în secție suntem 12 medici, pentru că doctoriței Voicu i s-a desfăcut contractul de muncă pe motive care nu au nicio legătură cu aceasta anchetă. (...) Din cei 12, doi sunt anchetați. Ceilalți opt, din cei 10 vorbesc, suntem cu demisiile depuse”, a mai spus șefa ATI.

„Am făcut statistica (...) cu acele 3 zile reclamate că au murit 30 de pacienți. Domnilor, aia este o poză din sistemul informatic al spitalului în care sunt pacienții ieșiți din reanimare. Ieșiți nu înseamnă neapărat morți. Decesele au fost mult mai mici decât au fost prezentate”, a spus Șefa ATI.

„Noradrenalina, să ne înțelegem, nu este un medicament fără de care nu supraviețuiește bolnavul. Deci nu-l omoară dacă nu i-l dai. Haideți să nu înțelegem. Este un medicament care se dă în multe patologii, are rolul de a susține tensiunea pacientului”, a mai explicat șefa ATI de la Spitalul Pantelimon.

„Este o specialitate grea, dar este o specialitate care este perfelită în momentul ăsta. Deci preferăm să ne ducem niște locuri unde avem liniște și unde nu suntem călcați în picioare. Este inadmisibil să avem în fiecare săptămână o reclamație că n-am salvat pacient cu neoplasm de 8 ani, că n-am pus doza de noradernalină”, a mai spus Florina Pompilian.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile