Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața Guvernului. Mai mulți protestatari au încercat să intre în curtea Guvernului

Protest în fața Guvernului. Mai mulți protestatari au încercat să intre în curtea Guvernului

UPDATE - Numărul protestatarilor a început să scadă. Oamenii pleacă acasă. Conform reporterului Antena 3 Roxana Ciucă, mai sunt aproximativ 3.000 de persoane la ora 02:30 în Piața Victoriei.

----------------------------

Peste 12.000 de persoane au protestat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Piaţa Victoriei faţă de proiectele privind Justiţia adoptate în şedinţa de Guvern, conform cifrelor oficiale furnizate de Jandarmerie.

Ei au scandat "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!", "Nu scăpaţi!", "Demisia!", "Ciuma roşie".

Manifestanţii au înconjurat Palatul Victoria, unii dintre ei strigând către jandarmi să deschidă porţile, încercând să pătrundă în curtea Guvernului.

Circulaţia rutieră a fost oprită pe bulevardele adiacente Pieţei Victoria.

Potrivit unor surse din Jandarmerie, peste 10.000 de manifestanţi au participat la protestul din Piaţa Victoriei.

----------------------------

Câţiva protestatari din Piaţa Victoriei au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să intre în curtea Guvernului, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat că au fost mai multe încercări de a forţa porţile de la intrarea în sediul Guvernului, dar după ce forţele de ordine au dialogat cu protestatarii, aceştia au renunţat la acţiunea lor.

"Au fost încercări de a forţa porţile care dau către curtea exterioară a Guvernului. Nu am reţinut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie", a menţionat Enache.

Potrivit acestuia, jandarmii sunt mobilizaţi ca să asigure ordinea publică la protest.

O estimare a participanţilor la protest nu a fost dată, întrucât, a spus reprezentantul Jandarmeriei Capitalei, mulţimea de oamenii este în mişcare şi sunt multe persoane care vin în continuare în Piaţa Victoriei.

----------------------------

Reporterul Antena 3 Maria Toader a explicat că a existat un moment în care cel puțin 50 de protestatari au forțat jandarmii, la intrarea de pe strada Paris, să intre în clădirea Guvernului.

Oamenii cer demisia guvernului, retragerea acestor ordonanțe și îi trimit “la pușcărie” pe membrii Guvernului.

Piața Victoriei este blocată de protestari.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

----------------------------

Un protest are loc, marți seară, în fața Palatului Victoria, chiar în timp ce guvernul are ședința pentru adoptarea bugetului pe 2017, conform stiripesurse.ro.

Câteva zeci de persoane s-au strâns pentru a protesta după ce pe rețelele de socializare s-a răspândit zvonul că guvernul ar urma dă adopte, în această seară, o OUG pentru modificarea Codului Penal.

Sursă: Agerpres
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile