Pe drumul care duce spre Vama Siret sunt circa 200 de utilaje venite atât din județul Suceava, cât și din județul Botoșani. Fermierii au blocat temporar drumul.
Acum se circulă doar pe un singur sens, însă fermierii sunt hotărâți să rămână aici până când vor veni din partea autorităților reprezentanți care să îi asculte și să discute cu ei.
Fermierii şi protestatarii sunt hotărâți să continue protestul, iar dacă va fi nevoie, vor continua acea deplasare de doi până la 5km astfel încât să bulverseze tot traficul.
Blocaje au fost și în vămile Nădlac, în județul Arad. Acolo s-au adunat circa 60 de utilaje, iar în vama Albiţa au fost circa 200 de fermieri care au spus că și în cursul zilei de mâine vor reveni și vor bloca inclusiv intersecția de la Crasna, un mod rutier important către vama Albița.
În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu protestele fermierilor şi transportatorilor din ţară.
[GAL layout="5"]Intrarea municipiul Suceava este blocată de o coloană de zeci de tractoare. Jandarmeria a instituit un blocaj pentru a nu le permite intrarea acestora în municipiu. În Suceava, mașini ale Jandarmeriei au instituit baraje în două zone pentru a nu permite utilajelor agricole și tirurilor să intre pe străzile municipiului.
La Craiova, sute de tractoare și camioane au blocat intrarea în oraș și drumurile spre vămile din Calafat și Bechet.
Peste 100 de tiruri și tractoare ale transportatorilor și fermierilor din Tulcea au pornit în marș și în județul Constanța.
Aceștia au fost escortați de mai multe echipaje de poliție până la intrarea în Constanța, unde li s-a spus că trebuie să se întoarcă, altfel vor fi amendați.
Ei încercau să ajungă, simbolic, până în portul Constanța pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că guvernanții nu le iau în seamă revendicările.
Și fermierii din Mehedinți s-au alăturat protestului organizat la nivel național. Aceștia au condus cu viteză mică pe DN6, între localitățile Simian și Balota, un drum destul de aglomerat.