Medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri acuză că DSP Mehedinţi nu au inclus şi angajaţii Serviciului de Ambulanță Județean atunci când au făcut ancheta epidemiologică în cazul bărbatului diagnosticat cu infecţie cu coronavirus, potrivit Mediafax.
Angajații de la Ambulanță au protestat sâmbătă noapte. Ei susțin că neștiind dacă au contactat sau nu virusul pot îmbolnăvi și alte pacienți.
„Vrem să fim testaţi pentru că noi avem conştiinţă. Ştim ce înseamnă să intri în casa altuia”, a spus o angajată a SAJ Mehedinţi.
O asistentă medicală, angajată a Ambulanţei Mehedinţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, sub protecţia anonimatului, că bărbatul diagnosticat în data de 28 martie cu COVID -19 a intrat în contact cu şase angajaţi ai SAJ Mehedinţi. Potrivit asistentei, bărbatul nu spus că ar putea fi suspect de infecţie cu noul coronavirus, aşa că echipajele nu au purtat costume speciale.
Pacientul a fost dus la UPU în data de 24 martie, de către un echipaj de Salvare, apoi a fost trimis la un alt spital, cu un alt echipaj, apoi dus acasă.
După două zile, în 26 martie, pentru că starea lui s-a înrăutăţit, a fost solicitată din nou Ambulanţa care l-a adus la Urgenţa Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.
Toţi cei şase angajaţi, printre care şi un medic, au fost trimişi în izolare, sâmbătă seara.
"Noi vrem să fim testaţi că suntem un pericol pentru cetăţeni. Cei de la DSP au zis că nu putem să fim testaţi, că o să-I testeze pe cei şase colegi care au venit în contact direct cu pacientul. (…)
Au fost trei echipaje pentru că pacientul a fost plimbat de la domiciliu la UPU, de la UPU la TBC sau , nu ştiu exact, şi după aceea a plecat acasă că e o simplă răceală. După aceea s-a întors la spital, tot cu Ambulanţa, cu o stare înrăutăţită, a fost intubat, i s-a recoltat şi în seara asta i-a venit pozitiv rezultatul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, o angajată a SAJ Mehedinţi.