Antena 3 CNN Actualitate Social Propunere-șoc pentru bucureșteni: Un edil cere scumpirea parcării de reședință la 1.000 de lei

Propunere-șoc pentru bucureșteni: Un edil cere scumpirea parcării de reședință la 1.000 de lei

Un viceprimar din Capitală vrea să scumpească parcarea pe reședință în București și face o propunere șoc. Bucureștenii să pletească pentru parcarea pe reședință mai mult decât impozitul pe apartament. Un preț correct ar fi, în opinia sa, între 5.000 și 1.000 de lei. Așa crede viceprimarul Dan Cristian Popescu de la Sectorul 2

În prezent, bucureștenii nu dau mai mult de câteva zeci de lei pentru parcarea de reședință, pentru tot anul.

„Majorarea tarifului pentru parcarea de reședință sau pentru parcările cu plată pe oră din centru este al Consiliului General.Consiliul Local nu poate majora sau micșora aceste tarife. Este sunt stabilite de Consiliul General și sunt de 15-20 de ani, sunt niște tarife foarte vechi. O majorare a acestui tarif, care în opinia mea, ajută la fluidizarea traficului și la o parcare civilizată în oraș”, a precizat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

În ceea ce privește locurile de parcare reduse din Capitală, viceprimarul spune că ar trebui să fie făcute locuri de parcare în afara orașului.

„Cred că trebuie făcute parcari în afara orașului. Pentru cei care vin din afara orașului să poată parca acolo, iar cei care folosesc mașina mai rar în București să o țină acolo”, a mai precizat viceprimarul Sectorului 2.

 

Un edil cere scumpirea parcării de reședință la 1.000 de lei

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile