Antena 3 CNN Actualitate Educație Proiect: Școlile din România să aibă ore în care elevii învață cum să îngrijească animalele

Proiect: Școlile din România să aibă ore în care elevii învață cum să îngrijească animalele

de Daria Mihai    |    Roxana Mihăiescu    |   

Toate școlile din România ar putea avea ore în care elevii învață cum să îngrijească animalele. Cel puțin, asta își propune materia testată deja într-o școală din Ilfov, unde elevii l-au avut invitat la clasă pe Vese, un câine în vârstă de 11 ani. Noua materie opțională este testată la clasa a V-a și a VI-a.

Elevii de la o școală din județul Ilfov s-au distrat la ora „cu și despre animale”, dar au și învățat lucruri importante despre animale. Aceștia au avut parte și de o surpriză: au fost vizitați de Vese, un cățel extrem de jucăuș.

Reporter: „Voi aveţi animăluţe acasă?”

Elev: „Da, eu am o pisicuţă.”

Reporter: „Ce părere ai despre această activitate?”

Elev: „Am o părere foarte bună, mi s-a părut foarte drăguț.

Profesorii susțin că elevii au fost foarte încântați de tot ceea ce învață la noua materie.

„Copiii au fost super încântaţi, le-am spus că o să avem o surpriză, n-au ştiut de cățel.

Opţionalul se numeşte ora cu şi pentru animale, vorbim despre animale, despre responsabilitatea pe care o avem faţă de ele atunci când fie adoptăm, fie ne luăm un animal din petshop, contează foarte mult respectul”, a declarat Cosmin Băjenaru, profesor de biologie.


 
Scopul este ca România să atinga standardele internaţionale în ceea ce priveşte grija şi protecţia faţă de animale.

„Ora constă într-o interacţiune între copii şi animalele pe care le vom aduce la clasă. Copiii vor învăţa despre ce înseamă bunăstarea unui animal, despre cum trebuie să le protejeze, să ajute animalele şi ce beneficii au la rândul lor de pe urma acestor animale.

Prin această materie opţională sperăm să creştem empatia copiilor în primul rând faţă de necuvântătoare, şi în al doilea rând faţă de colegi şi oameni în general”, a declarat Ralucă Băleanu, reprezentant Protecţia Animalelor, Consiliul Judeţean Ilfov.

Până în prezent, această materie a fost introdusă în peste 20 de şcoli din judeţul Ilfov.

Daca impactul va fi pozitiv materia ar putea fi introdusă în școlile din întreaga ţară.

Subiecte în articol: animale materie cursuri școală elevi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile